Iako je na pragu 80. Hamid zaplivao u rijeci Bosni (FOTO + VIDEO)

Sedamdesetosmogodišnji Zeničanin Hamid Begovac, nakon dvogodišnjeg pauze …

… ponovo je u prvim danima nove godine zaplivao u rijeci Bosni. Begovac se u rijeci Bosni za prvi dan proljeća i tradicionalnu Čimburijadu, kupa već 63 godine, 14 godina i tijekom novogodišnjih praznika.

– Iskreno, čekao sam snijeg i minuse, zato što nisam okupao 1. januara. Zato sam odlučio da ću danas i ovo zovem novogodišnje kupanje – ističe Begovac, koji je danas zaplivao na minus ljubimac stepeni Celzijusa.

Na najavljuje kako će se, ako se radi služba, kupiti sve do 80. godine života, kada se planira tradicija prepustiti mlađim sugrađanima.

Begovac je ovo kupovanje posvetio svojim preminulim kolegama-kupačima, kao i supruzi.

Sedamdesetosmogodišnji Zeničanin Hamid Begovac, nakon dvogodišnjeg pauze, ponovo je u prvim danima nove godine zaplivao u rijeci Bosni.

slika
slika

Begovac se u rijeci Bosni za prvi dan proljeća i tradicionalnu Čimburijadu, kupa već 63 godine, a 14 godina i tijekom novogodišnjih praznika.

– Iskreno, čekao sam snijeg i minuse, zato što nisam okupao 1. januara. Zato sam odlučio da ću danas i ovo zovem novogodišnje kupanje – ističe Begovac, koji je danas zaplivao na minus pet stepeni Celzijusa.

Na najavljuje kako će se, ako se radi služba, kupiti sve do 80. godine života, kada se planira ova tradicija prepustiti mlađim sugrađanima.

slika

Begovac je ovo kupovanje posvetio svojim preminulim kolegama-kupačima, kao i supruzi.

slika
slika