Iako je bila zabranjena, ovu reklamu treba svi da pogledaju!!!

Zabranjena reklama s djevojčicom i majmunom je opomena za cijeli svijet.

Trebalo je da se pojavi u susret božićnim blagdanima kao dio ekološke kampanja, ali je cenzurisana. Ipak, našao sam svoj put i dirnula milijuna ljudi.

Animirana reklama prikazuje malu orangutanu koja upada u sobu jedne djevojke i njoj nije jasno zbog čega, smeta joj što dira njene stvari, nervira je što pravi haos. Pokušava ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovim istinom …

Priča o devojčicama i majmunčetu trebala bi podići ekološku ij, skrenuti pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, pa i svih drugih živih bića, ali i ohrabri čovjeka da pokušava popraviti situaciju dok je ne kasno. Nije jasno zašto je ovaj reklama dobio zabranu prikazivanja, vjerojatno zato što istina boluje, piše Noizz.

Istina je da je sudbina orangutana već neko vrijeme neizvjesna, zahvaljujući pohlepi čovjeka. Inače stanovnici tropskih kišnih šuma, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a prema podacima koje je predvodio Udruga za zaštitu orangutana na Borneu, u posljednjih 30 godina populacija orangutana pala je za gotovo 50%. Stručnjaci smatraju da bi se moglo desi da u 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Borneo se pretvara u centru proizvodnje palminog ulja pa osim što uništavaju prirodne staništa, industrijski otpad onečišćuje vodu. Ako se stabla ne sijeku, onda blijeda šuma stvorila mjesta za plantaže i da bi zadovoljila sve veće potražnje za palminim uljem u svijetu.

IZVOR: Studomat.ba