I Pericin tata se slaže sa Pericom šta miriše :D :D

Mujo penzioner sjedi u parku i hrani golubove, kad naleti njegov jaran Haso, pogleda ga i začuđeno upita: – Jarane, jes’ ti poman’nit’o, šta sjediš u parku bez gaća?! Mujo odmahne rukom: – Ma bjež’, bolan, to se Fata dosjetila … Haso se zbuni: – Šta se dosjetila? Mujo slegne ramenima: – Ma neki dan sam tako sjedio bez šala, pa m’ se ukočio vrat.

Slave Mujo i Fata 50. godišnjicu braka i dogovore se da će napraviti sve kao i kad su bili mladi. Dogovore da će se srediti i doći u 8 pred česmu na čaršiji. Sredi se Mujo prvi i izleti iz kuće da prije spoja popije još jednu s jaranima u kafani. Nakon brze rakijice stigne 5 do 8 pred česmu s buketom cvijeća. Čeka Mujo, 8.15, Fate nema …. pola devet, Fate nema … pričeka on još 15 minuta pa mu dopi*di i vrati se kući. Uleti odmah u dnevnu, tamo Fata sređena sjedi na kauču, a Mujo zaurla: – Fato, bona, pa gdje ‘s ti?! Fata tužno slegne ramenima: – Nije me mater pustila.

Trči zeko šumom i dere se: -Pederi, pederi, svi ste vi pederi!!! Naleti na medeu gazdu šume i medo ga ozbiljnim glasom upozori da ne smije tako da se ponaša!! Samo što je medo izgovorio, zeko poče ponovo da de dernja: -Svi ste vi pederi, pederi, pederi!!! Medo se sad već naljuti, pa mu ljutito kaže: -Dosta zeko!!! Sram te bilo, odrasto si, mlijeko ti na bradi a tako se izražavaš!!! Zeko će ponovo: -Pederi!!! pederi!!! nije mlijeko svi ste vi pederi!!, peederi!!.

Kako žena mijenja ulje na autu: – Odveze auto u servis – Sjedi u kafiću 15 minuta tračajući sa prijateljicom – Postavi nekoliko glupih pitanja serviseru, plati i odveze auto – Vozi 3000 kilometara manje nego što proizvodač ulja preporučuje i onda opet mijenja ulje na isti način

Kako muškarac mijenja ulje na autu: – Kupi ulje, filtere, pivo i gomilu nepotrebnih stvari – Ustanovi da je posuda u koju lijeva ulje puna od prošle zamjene, pa je izlije u slivnik– Otvori konzervu piva i popije je – Petnaest minuta traži dizalicu – Namuči se jer je dizalica zaribala. Na kraju digne auto – Popije još jedno pivo dok se odmara, psujući one što rade dizalice – Stavi posudu za odlijevanje ulja ispod automobila – Traži ključ za odvrtanje šarafa koji zatvara rezervoar sa uljem – Psuje one koji rade aute zato što za svaki prokleti šaraf treba poseban ključ – Ne može naći ključ pa odvrne šaraf papagajkama – Šaraf mu padne u posudu sa uljem, a onda se preko šarafa i njegovih ruku prolije vruće ulje – Psuje i briše ruke u hlaće – Kreće po još jedno pivo koje će popiti dok čeka da ulje istekne – Psuje ženu što mu ne dopušta da masnim rukama otvara frižider – Ipak uzme i popije pivo – Traži ključ kojim se skida filter – Opet psuje one koji rade aute zato što za svaki prokleti šaraf treba poseban ključ – Na kraju nekako odvoji filter koristeći odvijač – Obriše prljave ruke u hlače i otvori još jedno pivo – Naiđe prijatelj, sa kojim dovrši pivo i ode (onako prljav) u obližnju krčmu – Sutradan uzme posudu sa uljem i izlije ga u kanalizaciju – Stane u lokvu ulja koju je prolio po ulici – Krene po pivo, ali ustanovi da ga nema više u frižideru – Pošalje sina u prodavnicu po pivo –

Ugradi novi filter, ne zaboravivši da ga najprije ispipa masnim rukama – Ulijeva prvu kutiju ulja u motor – Sjeti se da nije zavrnuo šaraf rezervoara sa uljem  -Trči da pronađe šaraf, sjeti se da je on pao u posudu za ulje. Trči do slivnika i srećom nađe ga zaglavljenog u sifonu – Naredi sinu da stoji pored slivnika i da ne dopušta nikome da tu bilo šta ulijeva, dok on ne nade nešto čime će iščačkati šaraf – Iščačka ga iglom od ženinog broša (poslije će joj objašnjavati zašto je broš mastan, a igla sva izvijena) – Brzo legne pod auto i uvrče šaraf dok ulje kaplje iz motora – Ulje mu zamasti ruke, kosu, čelo… – Psuje ulje, auto, ženu… – Traži sina da odmah donese nekakve stare novine ne bi li pokupio i izbrisao ulje – Briše ulje i psuje sina što je donio baš novine koje on nije čitao.

– Psuje sina što je morao zamastiti sliku miss Kolovoz 1997, koju godinama čuva – Obriše se – Popije pivo – Lijeva ostatak ulja – Pošalje sina da kupi još jednu kutiju ulja jer je ona jedna kapala dok je on tražio šaraf – Dok čeka sina, pije pivo. Sin donese pogrešno ulje – Psuje državu što u svakoj radnji imaju ulje drugog proizvodača – Psuje sina što nije otišao u drugu radnju – Ipak lijeva pogrešno ulje – Spusti auto sa dizalice i baci dizalicu u garažu, psujući je, naravno – Vozi 3000 kilometara više nego što proizvodač ulja preporučuje i onda opet mijenja ulje na isti način.