I ovdje je izgleda u pitanju izolacija :D :D

 

BONUS:

Mujo i njegov jaran Haso došli na svadbu i Haso se smješka svakoj starijoj dami, a one kao lude čim to vide bježe što dalje. Muji ništa nije jasno pa će Hasi: -Jarane, kako ovo, ništa mi nije jasno, prije su ko lude oko tebe oblijetale a sada bježe od tebe kao da si đavo?! -E, pa otkriću ti tajnu. Na svakoj svadbi su me gnjavile i čim me vide svaka kaže. TI SI SLIJEDEĆI. -I šta si ti uradio? Mujo će. -Ma vračam im istom mjerom, na svakoj sahrani ili dženazi kažem im: -TI SI SLIJEDEĆA… i jarane sad sam miran.

Čuo Slovenac da su Bosanci glupi. – Kako bi to provjerio, dođe u Bosnu i vidi kako neki čoban čuva ovce. -Pita on njega: • Koliko je sati? Čoban, koji je ležao na travi, kaže: • Pomakni malo jaja od onog ovna u desno… Slovenac to uradi. -A čoban kaže: • Tri i petnaest… Slovenac pogleda na sat, vidi, stvarno, čoban pogodio. -Posle pola sata pita Slovenac čobana koliko je sati. – Čoban kaže: • ‘Ajde sad, pomakni jaja od ovna u lijevo… Slovenac to uradi, a čoban kaže: • Tri i četr’est pet… Slovenac ponovo pogleda u sat, i opet čoban pogodio. – I on upita čobana kako zna da određuje vrijeme, a čoban se nasmija i kaže: • hajvanu jedan, vidiš kolika je Sahat kula u Sarajevu?

Oženi se Momo. Dovede mladu i lijepu plavušu. Prođe prva bračna noć i Momo ujutru rani da obavi neke poslove. Dolazi popodne kući i vidi žena umotala maramu oko glave i drži se još i rukama. -Zlato moje šta ti je? pita Momo. -Ma, šuti od jutros sklapam one puzle što si mi ostavio i nikako ne uspijevam, glava mi puca!! -Ama, ja sam ti ostavio koprnfleks pahuljice da doručkuješ, kakve bona puzle??

Boli Muju lakat i on ode do svog jarana Hase i požali mu se. -Ma jarane, ne sikiraj se ima kod nas u bolnici novi kompjuterski centar i ti samo donesi malo urina i kompjuter će pokazati sve. Vraća se Mujo i konta u sebi: -Ma je**la ga mašina, kako će ona znati šta me boli? E sad ću joj ja pokazati kol’ko je pametna. Natoči malo svog urina, vidi nije dovoljno pa kaže Fati da ona i mala Mersiha daju svoje mokraće. Kad je sve završio još malo od svog ljubimca stavi i sve tako zapakovano da jaranu Hasi. Poslije tri dana jaran Haso mu donosi nalaz. Čita Mujo nalaz: -Pas vam ima metilje -Kćerka vam je trudna -Žena vam ima triper -A vi, kada drk*te odmaknite se od pločica da ne udarate laktom, pa vas neće boljeti lakat.