I onda opet neko kaže: Plavuše su glupe!!

Šetaju Mujo i Fata čaršijom, a Fata svako malo zagleda u izloge što je Muji već polako počelo ići na živce. Najednom ga Fata upita:  Mujo moj, jel’ bi ti htio da ti ja budem uvijek vjerna kao pas?  Mujo nervozno odgovori:  Jašta, bona, kak’o je to pitanje?!  Fata zadovoljno klimne glavom:  E, onda mi kupi ovu ogrlicu

Srela Fata Mersihu. -Hello! – kaže Fata. Fato bona gdje si naučila pričat engleski? upita je druga je Mersiha. Ihh, pa barem je to lako, odeš, kupiš radio i na jednoj stanici pričaju samo engleski. Sutradan Mersiha ode da kupi radio, uđe u prodavnicu i pita prodavca: Jel, kol’ko je onaj radio? Deset maraka. A onaj drugi. Gospođo to je dobar radio ali košta 150 maraka. -Daš’ti meni onaj od 10 maraka. Ponovo desetak dana i ponovo se sretnu Fata i Mersiha.
A Fata će: -Hello! -Šššššššššš… odgovori joj Mersiha.

Nastavnik Istorije dolazi nervozan na čas, nervozno baca dnevnik i kaže Perici da izađe da odgovara. Izlazi Perica lagano, vidi šta mu se sprema… Postavlja mu nastavnik pitanje, a Perica samo sliježe ramenima. Postavlja mu drugo pitanje Perica opet isto. Onako ljut nastavnik poče da galami na Pericu: -Znaš li ti da je Abraham Linkoln u tvojim godinama bio odličan učenik? A Perica ne želi ostati dužan nastavniku i kaže mu: A znate li vi,nastavniče da je Abraham Linkoln u Vašim godinama bio Presjednik Amerike??