I onda neko kaže da je meni lako!!! :( :(

Mujo i Fata u garsonjeri s malim Mujicom i ide na živce što nikad nemaju mira za seks. Jedne subote kažu Muj’ci da oni trebaju raditi neke važne stvari, a neka on sjedi na balkonu i govori im što se zbiva na čaršiji. Mali Muj’ca sjedne na balkon, Mujo i Fata se bace na posao, a čuješ Mujicu: – Eno komšija Meho opravlja kola …. komšinica Habiba vuče torbe iz prodavnice i psuje … Suljo i Hamdija igraju lopte na ul’ci … Mujo zadihano kaže: – Dobro je, Muj’ce, šta još ima? Muj’ca nastavi: – Eno ga taksista Meho pere svoja kola …a komšije Haso i Mersiha se je*u …. Mujo stane i zabezeknuto upita: – Šta pričaš to, Muj’ce, kako znaš da se je*u? A Muj’ca će: – Pa njihov mali Ibro sjedi na balkonu ko i ja…

Došao Haso Muji u goste i ostao do naveče, kad odjednom neko nevrijeme. Poče da puše jak vjetar i otvori se nebo pravi prolom oblaka. Kiša pljušti…Kaže Mujo Hasi: Bogami nećeš po ovom nevremenu kući, prespavaj kod mene… Pristane Haso ali nerado. Ode Mujo pripremiti mu krevet, a kad se vratio u sobu, Hase nema… Nakon sat vremena neko Muji zvoni na vratima. Otvoti Mujo kad ono Haso, mokar do kože! Pa gdje si bio ? pita ga Mujo… A Haso mu kaže: – Pa išao sam kući po pidžamu!

Šeta Fata gradom kad ugleda svog Muju kako sjedi sa atraktivnom plavušom, prilazi stolu i kaže mu: -Ko ti je ova??! Mujo smireno joj kaže da mu je to ljubavnica. Fata se naljuti pa će: -Đubre jedno pokvareno, zar ti ja ne valjam??, hoću razvod odmah!!! Mujo će opet: -Sjedi bona Fato da ti objasnim. Fata sjeda za sto, a Mujo će: -Sad ti je bona Fato to moderno da se ima ljubavnica, a što se razvoda tiće nije problem, ali nema više skupih ljetovanja, zimovanja, kupovina bunde, cipela i ostalog… Fata šuti i konta šta da radi, kad vidi ona Haso da šeta sa nekom crnkom pa će Muji: -Mujo moj, ko je ona sa Hasom, nije ono Mersiha njegova? Vidiš Fato o tome ti i govorim, sada svi imaju ljubavnice. A Fata će: -Neka Mujo ako je tako nek bude, al’ samo da ti kažem da je naša ljepša.

Provlači se Mujo od kuće do kuće, ne bi li šta našao. U podrumu jedne kuće ugleda lampu, a ona sva prašnjava… Poče Muja da je briše, kad ono VUUUUS i izađe duh. DUH : Ja sam duh iz lampe, hvala što si me oslobodio, ispuniću ti jednu želju. MUJO: Šta jednu, zar nije bilo tri…DUH : Eh, kriza je, znaš kako je… Nego pričaj, nemam cijeli dan… MUJO: Dobro, kad je tako, onda daj napravi ove mape kako treba, podijeli Bosnu, pa da svi budu zadovoljni. Uzeo duh mape, gleda ih, crta, briše, uzdiše… DUH : Brate Mujo, nije ovo posao za mene. Ovo je za nekog političara. Nego, ako ti imaš neku rezervnu želju… MUJO: Pa dobro… Vidiš, ja imam ženu, Fatu. Dobra je ko hljeb. Al’ ima mahanu, malo je ružna, pa ako bi mog’o malo da je preurediš… Pozva Mujo Fatu, duh je gleda je premjerava, uzdiše…  DUH : Brate Mujo, gdje su one mape???

Fata i Mersiha, piju popodnevnu kaficu i pomalo tračaju komšiluk. Nakon nekog vremena razgovor se okrene na muževe, pa će Mersiha tužnim glasom: – Moj ti je Haso tehnicar u krevetu …. Fata je zbunjeno pogleda i upita: – Šta ti je to? Mersiha uzdahne i odgovori: – E, to ti je kad mu je mali, pa stalno nešto pokušava na tehniku … Fata se nasmije i kaže: – Onda je moj Mujo mjesečar … Mersiha ne shvaća pa upita: – A šta ti je to? Fata slegne ramenima: – E, to ti je kad može samo jednom mjesečno!

Ponedjeljak, prvi radni dan, svi nervozni i nenaspavani. U tramvaju gužva, iznenada između stisnutih ljudi začuje se Mujin glas: – Doktora, ima li ovdje doktora?! S druge strane tramvaja javi se čovjek i počne se probijati prema Muji. -Evo me! Konačno se doktor probije do Muje. Mujo sjedi, ispunjava ukršenicu pa kaže: -Doktore, pomizi, bolest grla 6 slova???