Hvale se bogatstvom i razmeću, a kradu struju od države!!!

Nakon što je Srpski telegraf objavio da vlasnici ekskluzivnog dedinjskog restorana “Tri tačke” kradu struju …

… tako što ste se nelegalno priključili na elektromrežu nakon isključenja zbog duga, unutar EPS pokrenuta je opsežna istraga, ali je uključen i MUP.

Podsetimo, vlasnici ovog objekta zvanično su Brenin pastorak Filip Živojinović i njegova supruga pjevačica Aleksandra Prijović, međutim, iza njega stoji čitava porodica Živojinović.

U odgovoru na pitanja Srpskog telegrafa iz EPS-a suče naveli da zbog propisa ne mogu da nam daju konkretan odgovor, ali su objasnili da je u svim sličnim slučajevima angažirana policija.

– Zbog zakonskih ograničenja i odredbi o zaštiti podataka o ličnosti, EPS nema pravo objavljivanja imena i podataka koji neovlašteno koriste električnu energiju, ili u suradnji s policijom koja intenzivno radi na pronalaženju počinitelja i pokretanju kaznenih prijava. EPS ima jednak odnos prema svim korisnicima i neovlašćenom potrošnjom električne energije utvrđenoj u skladu s odredbama Zakona o energetici u postupku uklanjanja ili nadzora mjernih mjesta – kažu u EPS.

Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, svi u sustavu EPS za koje su utvrdili da su pomogli Živojinovićima u krajem struje biti posmjenjivani ili otpušteni.

– Čim se saznalo za cijeli slučaj, pokrenuta je unutar EPS-a ozbiljna istraga, ao svemu je obaviještena i policija jer je krađa struje na ovaj način krivično djelo. Ko god da je pomogao Lepoj Breni i njenoj porodici, biće žestoko sankcionisan – navodi sagovornik.

Podsjetimo, pošto veliki računi za struju utrošenu u restoranu “Tri tačke” nisu bili na vrijeme plaćeni, EPS je isključio objekat sa mreže. Ipak, vlasnici su se nelegalno sami opet nakačili.

Ekipa Republike Srpske je jučer u tijeku dana obišla restoran “Tri tačke” iu osvijetljenom objektu zatekla nekoliko gostiju. Osim struje u lokalu, zatekli su i dvije spoljne jedinice klima-uređaja koji rade punom parom, a nedaleko od njih i mjesto gdje se nalazi strujno brojilo koje je bilo pod katancem. Konobar u restoranu nije bio raspoloživ da vam se pruži bilo kakav komentar i samo je rekao: “Niko od menadžera trenutno nije tu da bi vam nešto više o tome ispričao”.

IZVOR: (Republika.rs)