Hrvatska raspisala potjernicu za Zoranom Mamićem

POLICIJA je raspisala tjeralicu za Zoranom Mamićem, bivšim trenerom Dinama, koji je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zbog izvlačenja novca iz

zagrebačkog nogometnog kluba.

Mamić se, podsjetimo, jučer trebao javiti na izdržavanje kazne nakon što mu je sud odbio izdržavanje kazne u BiH, čime je i službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

 

Tjeralica navodi kaznena djela za koja je osuđen

Policija je stoga za njim raspisala tjeralicu te ju je objavila na svojim web-stranicama.

U tjeralici stoji kako Mamić ima državljanstvo Hrvatske i BiH.

U tjeralici se navode i kaznena djela za koja je Mamić osuđen: Zlouporaba položaja i ovlasti, davanje mita i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Nalog za tjeralicu dao je Županijski sud u Zagrebu.

Očekuje se da će se Mamićevi podaci uskoro pojaviti i na europskom uhidbenom nalogu.

 

Prošlog mjeseca pobjegao u BiH

Zoran Mamić je, podsjetimo, prošlog mjeseca otišao u BiH te je zatražio izdržavanje zatvorske kazne u toj zemlji. No izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda odbilo

mu je taj zahtjev pa se Mamić na izdržavanje kazne morao javiti do ponedjeljka u ponoć. No s obzirom na to da to nije napravio, što je i bilo za očekivati, sud je za njim raspisao tjeralicu.

 

Govorio da želi odraditi kaznu

Nakon što je Vrhovni sud u ožujku potvrdio odluku osječkog suda i pravomoćnost presude, Zoran Mamić odstupio je s mjesta trenera Dinama.

Četiri dana nakon odluke Vrhovnog suda u svlačionici je s igračima Dinama slavio veliku pobjedu protiv Tottenhama u Europa ligi, a nakon utakmice je medijima rekao da je

spreman što prije odslužiti zatvorsku kaznu.

“Analizirat ću s obitelji moj odlazak u zatvor, vidjet ćemo postoji li mogućnost odgode, jer imam dijete od godinu dana. U načelu sam spreman to riješiti što prije.

Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i želim nakon toga normalno živjeti, rekao je Mamić tada za RTL, a sličnu izjavu dao je još nekoliko puta, kazavši da je spreman odraditi kaznu zatvora.