Hladna voda i topla voda: jedna od njih ima mnogobrojne koristi, a druga šteti vašem zdravlju

Da li ste jedan od mnogih koji piju šolju vruće kafe ili toplog čaja kao prvu stvar ujutru? Ili možda želite da počnete dan sa čašom hladne vode.

Tečnost za piće, naročito voda ujutru, pruža višestruke prednosti vašem zdravlju. Ali, pravo pitanje je šta je bolje imati na prazan stomak, topao ili hladan napitak? Pa, ispostavilo se da je čaša tople vode na praznom stomaku bolje za vaše zdravlje i blagostanje, a ne hladan napitak. Evo nekoliko zdravstvenih prednosti koje donosi pijenje tople vode na prazan želudac. Kada ih naučite, složićete se da nema boljeg načina za početak vašeg dana.

Ako pijete toplu vodu imate mogućnost da smanjite otok u grlu, što zauzvrat pruža privremeno oslobađanje od bola. Zaista čini čuda za iritirano i suvo grlo. Ovo je naročito korisno tokom jutra kada se probudite sa suvim grlom koji izaziva bol dok gutate.

Iznenađujuće, značajno poboljšanje se može iskusiti nakon što uzmete prvi gutljaj tople vode. Na kraju, topla voda takođe umiruje grčeve opuštanjem mišića želuca.

Piti čašu tople vode na prazan želudac je dobar način da stimulišete debelo crevo. Osim toga, postavlja telo za bolju apsorpciju hrane tokom dana.

Iako je dobro za hidrataciju tela, uopšteno je korisno za gubitak težine, i ispostavilo se da je to najbolji način za konzumiranje te tečnosti. To znači da dobra hidratacija uopšte smanjuje želju za hranom, tako da vam pomaže da se duže osećate punim.

Konzumiranje tople vode poboljšava protok krvi u cirkulacionom sistemu tela. Naučno je dokazano da kada je telo izloženo toploj temperaturi, protok krvnih ćelija na početku se povećava dramatično.

Za razliku od tople voda, piti hladnu vodu je loše za vaše zdravlje, jer vaše telo mora da zagreje hladnu vodu kako bi je koristilo. U tu svrhu proširuje vašu energiju.

Kad pijete hladnu vodu, krvni sudovi se sužavaju. Ovo, s druge strane, smanjuje hidrataciju i sposobnost apsorpcije.

Uprkos svim nedostacima, piti hladnu vodu je i dalje bolje nego ništa ne piti. S druge strane, čaša hladne vode na vrućem, letnjem danu je jedno od najboljih osećanja ikada! Zaista pomaže da se ohladite u nekoliko sekundi. Vrlo osvežavajuće !!!

Izvor:Instant palma

Momak odlučio da se ženi pa zaprosio svoju djevojku plavušu. Na njegovo iznenađenje ona mu kaže: Ne mogu se udati za tebe! U našoj porodici mi se ženimo i udajemo između sebe. Kako misliš između sebe? upita je razočarani momak. Pa mama se udala za tatu, deda se oženio babom, stric oženio strinu…. Eto vidiš sad kako… i zato ne mogu se udati za tebe.

Haso se razbolio i ljekar mu savjetuje da se što manje izlazi iz kuće.  Postalo mu dosadno u kući i odluči Haso da ubije dosadu slikajući. I uradi on pet-šest slika, odnese ih u galeriju i ponudi da ih otkupe. Vlasnik galerije uzme slike i kaže mu ako ih proda da će da nazvati. Prođe dva tri dana i pozva ga vlasnik galerije. Dolazi Haso sav sretan jer ipak vrijede njegove slike, kad je ušao u galeriju kaže mu vlasnik: Haso imam dobru i lošu vijest za tebe. A Haso će: Daj ti meni dobru, pa poslije ćemo vidjeti za tu lošu. Dobra vijest je da sam slike prodao jer se kupac bojao da bi cijena slika mogla porasti nakon slikareve smrti. Super kaže Haso, a koja je loša?? A loša vijest je da je kupac bio tvoj ljekar

Ide Perica polako kući al’ nikako ne može da skonta šta je fiktivno a šta faktički. Ulazi u kuću, baca torbu i ugleda oca
da leži i ljenškari pa ga upita: Jel’ stari de mi ti objasni šta je fiktivno a šta faktički ja nikako da skontam. Otac se podiže i kaže mu: To je jednostavno objasniti evo ovako: Idi pitaj mamu i sestru bi li spavale sa nekim Švabom za 1000 eura, pa se vrati. Ode Perica i prvo pita mamu. Mamu mu kaže: Znaš Perice u principu ne bi, ali kako smo u kreditima, zašto ne!! Pita sestru i ona mu kaže: Cool 1000 eura, zašto ne!! Vrati se Perica i kaže šta su mama i sestra rekle. Eto vidiš Perice, mu fiktivno imamo 2000 eura u kući, a faktički imamo dvije kurve…Jel ti sad jasno??!!