Hana iz “Života na vagi”se prepolovila, “skinula” je nevjerojatnih 65 kilograma

Nisam se izgladnjivala, ali izbacila sam jednu opasnu namirnicu…

Hana Sokač bila je najmlađa kandidatkinja prve sezone showa “Život na vagi” 2017. godine. U prvoj epizodi imala je 138 kilograma,

a do finalne emisije uspjela je izgubiti čak 32 kilograma. Na svom Instagramu nije pretjerano aktivna tako da je oduševila svoje pratitelje kada je

nedavno objavila fotografiju na kojoj se vidi njena potpuna transformacija, u samo godinu dana smršavila je 64 kile.

-Nakon povratka iz ŽNV-a nisam prvih par mjeseci bila ni svjesna preostalog viška kilograma. Ubrzo sam shvatila da me to koči u svemu,

od fizičkih aktivnosti do posla. Rekla sam tada sebi ‘Hana imaš toliko potencijala, možeš biti što god želiš’ i uhvatila se s tim u koštac, ispričala nam je.

Hana kaže da i dalje nastavlja te da je ispred nje dug put, ali ide do granice gdje će biti u potpunosti zadovoljna sobom što za nju ne predstavlja neki određeni broj.

 

-Ne treba ići na dijete i nikada se izgladnjivati. Ne treba si ni ograničavati hranu iz ‘prošlog života’ u potpunosti, omjer zdrave i nezdrave hrane treba biti 80%-20%.

S vremenom ćete primijetiti da vam tijelo više ni ne traži nezdrave namirnice i šećere. Ja ne osjećam više ni energetske oscilacije, a šećer u krvi mi je stabilan.

Iz svoje prehrane sam u potpunosti maknula rafinirane šećere i za njih mislim da su najveće zlo, a nalazi se gotovo u svemu.

Stvarno bismo trebali uvijek čitati deklaracije kada kupujemo hranu da bi znali što jedemo.

 

-Svi su fokusirani na fizičke transformacije, a zapravo treba vidjeti i što se sve događa u glavi. Mislim da se o mentalnom zdravlju nedovoljno razgovara.

Meni samopouzdanje i dalje dolazi na valove, imam naravno još uvijek svoje nesigurnosti, ali sada je puno bolje.

Prije sam uvijek uzimala najkraću rutu do mjesta gdje idem da bi srela što manje ljudi. Nije mi se sviđao moj izgled pa nisam htjela ni da me drugi vide.