Haloo!!!, jesi li ti ćorav??!!!

Šeće jednog dana zamišljeni Einstein livadom, dođe do rječice i počne je prelaziti preko uskog brvna, ne vidjevši da je istodobno s druge strane prema njemu krenuo jedan debeli čovjek. Na sredini brvna susretne se s debelim gospodinom, koji se pohvalivši da je mesar kaže: “Ja se ne mičem glupljem od sebe.” Einstein se bez riječi okrene i vrati natrag na obalu i kada je debeli gospodin prolazio kraj njega, Einstein mu vikne: “Ali ja da!”

Sherlock Holmes i Dr Watson su na kampiranju. Nakon obilne vecere i boce  dobrog vina, zavlace se u vrece za spavanje u svom satoru i tonu u san.  Nakon nekoliko sati, Holmes se budi i isti cas protrese svojeg kolegu.
Sherlock Holmes: “Watson, pogledajte nebo i recite mi sto vidite?”  Watson: “Vidim milione i milione zvijezda.”
Sherlock Holmes: “Sto iz toga zakljucujete?”  Watson: “Astronomski, to mi kaze da postoje milijuni galaksija, moguce i  milijarde planeta. Astroloski, primjecujem da je Saturn u Lavu. Vremenski,  zakljucujem da je otprilike 3 ujutro. Teoloski, vidim da je Bog svemocan,  a mi smo mali i neznacajni. Meteoroloski, mislim da cemo sutra imati  krasan dan. A Vi, Holmes, sto Vi zakljucujete?”  Sherlock Holmes nakon kratke pauze izjavljuje:  “Watson, Vi ste telac – maznuli su nam sator!”