Hajde, već kad si tu priupitaj!!! :D

Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno večeri dolazi Hasi u snu da mu javi. -Haso,imam jednu dobru i jednu lošu vijest. – reče Mujo. -Kaži prvo dobru. – odgovara Haso. -E pa ovako,dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra. -Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.  –Je*i ga, braniš u nedjelju!!!

Mujo sretne jarana Hasu i primjeti da Haso ispod oba oka ima”šljivu” Haso jarane šta se desilo odakle te “šljive”Ma šuti jarane od štucanja… -Daj ne pričaj gluposti. Otkud štucanje može da napravi tolike modrice? -Ni ti ne bi bolje prošao da si počeo da štucaš u tuđem ormaru!

Haso naslikao prvu sliku i odnio u galeriju da je proda. Vlasnik galerije gleda sliku,pa kaže: -Odlično izgleda za prvu sliku. Kaži mi kako se slika zove? -Mujo u Zenici. Ko je ova gola žena na slici? -Fata. Ko je ovaj goli muškarac preko nje? -Suljo. Ne kontam, a gdje je Mujo? -Pa u Zenici.

Radio Mujo u rudniku uglja, i jednog dana dogodi se nesreća u njegovoj smjeni. Dosta njegovih kolega nažalost je stradalo, a među njima i cijela Mujina ekipa. Mujo je bio samo malo povrijeđen i kad se vratio kući poslije mjesec dana provedenih u bolnici, upita ga Fata: -Bolan, Mujo, jel znaš da su sve komšinice dobile odštetu od 50 hiljada eura za stradale muževe, a ja jedva hiljadu za tvoju povredu? Fata ga pogleda ispod oka i upita: Al’ reci ti meni, gdje si ti bio kad se urušilo? Mujo slegne ramenima i kaže: • U WC-u. Fata zavrti glavom i kaže odlazeći u kuhinju: -E, moj Mujo, kad god se pare dijele, ti negdje sereš.

Došla unuka kod bake na selo i kada je ogladnila kaže: -Bako, hoćeš da mi napraviš pomfrit? -A šta ti je to, djete? Bako to ti je kad se krompir izreže, stavi na vruće ulje i isprži. I napravi baka pomfrit. -Bako, imaš li kečapa? -A šta ti je to, sine? -To je ono što se stavlja u pizza-u. -E, ne išla ti ja dijete u ovo doba ku**a po selu tražiti