“Gledaju nas kao da smo s Marsa pale”

Edita Ramović, majka pobjednice emisije ‘Zvezde Granda’ – Džejle Ramović, nedavno je na svom Instagram profilu podijelila fotografiju sebe i svoje najstarije kćerke Šejle u odlasku u kupovinu namirnica tokom trenutne izolacije koja vlada zbog pandemije koronavirusa.

Na fotografiji se vide Edita i Šejla kako sa zaštitnom maskom i rukavicama odlaze u kupovinu, kako bi zaštitile sebe od potencijalne zaraze sa COVID-19.

U opis slike je napisala kako ih u Goraždu i dalje gledaju “kao da su s Marsa pale” a da su odobrenje dobile jedino od radnika Binga.

-Večeras smo išle u Bingo. Ljudi nas, još uvijek, čudno gledaju kao da smo s Marsa pale, kao da korona virus neće nikada stići u Goražde. Jedino smo u očima radnika Binga vidjeli odobrenje jer su i oni zaštićeni sa maskama i rukavicama.
Što se prije osvjestimo, bit će nam lakše u nadolazećem periodu…⚠️
Budi savjestan, budi odgovoran, zaštiti sebe i druge. Ne dozvolimo da neodgovornim ponašanjem ugrozimo zdravlje i živote drugih ljudi.-

Osim Edite, i Džejla svoje pratioce redovno upozorava na važnost toga da se u ovim teškim trenucima svi pridržavam propisanih mjera ponašanja koje obuhvataju kućnu izolaciju, redovno pranje ruku i izbjegavanje velikih skupina ljudi.

IZVOR: BHDijaspora.net