Genijalni načini da upotrijebite obične stvari…

Okruženi smo sa toliko stvari koje možemo koristiti na mnogo više načina nego što znamo. Saznajte kako možete sebi da značajno olakšate život i riješite neke svakodnevne probleme na potpuno kreativan i genijalan način. Niste ni slutili što sve možete sa kapom za tuširanje, kako da obučete farmerke koje niste mogli da zakopčate i još mnogo drugih korisnih ideja.

Minelarna voda može da ponovi stare starke

Micelarna voda može da ponovi stare starke

Očistite minelarnom vodom potamnele i prljave đonove patika, kao i same patike.
Uklonite mrlje od šminke

Uklonite mrlje od šminke

Prije nego što operete stvari koje ste isflekali karminom, maskarom ili puderom, natapkajte  fleku tupferom umočenim u minelarnu vodu – fleka će mnogo lakše skinuti.
Zaštitite sjedište na biciklu od kiše kapom za tuširanje

Zaštitite sedište na bicikli od kiše kapom za tuširanje

Uobičajena situacija: ostavili ste bicikl napolju i otišli svojim poslom, kada iznenada počne kiša da pada i sjedište se potpuno pokvasi. Da biste ovo izbjegli, ponesite kapu za tuširanje sa sobom kada krenete u vožnju biciklom i pokrijte sjedište njom.
Spakujte patike

Spakujte patike

Patike neće isprljati druge stvari u vašoj torbi ako ih prije pakovanja stavite u kapu za tuširanje. Ovo je mnogo pogodniji način za nošenje patika od kesa ili torbi.
Pakovanje leda od sunđera

Pakovanje leda od sunđera

Ovo je sjajna ideja za piknike. Stavite nekoliko mokrih sunđera u odvojene kese, zatvorite i odložite u zamrzivač preko noći. Ujutru, stavite kese u torbu sa hranom koju želite da sačuvate hladnom.
Lak pedikir

Lak pedikir

Sve nas iritira kada nam se prsti dodirnu i pokvare lak koji smo tek nanijeli. Da biste ovo izbjegli, isjecite sunđer na komadiće i stavite ih između prstiju.
Da vam povrće duže ostane sveže

Da vam povrće duže ostane sveže

Voće i povrće u frižideru konstantno upija višak vlage, pa se brže i kvari. Izbjegnite ovo tako što ćete staviti u frižider novi sunđer – on će upijati vlagu, samo ne zaboravite da ga s vremena na vrijeme iscjedite i promjenite.
Elsatična gumica će vam pomoći da otvorite stegnut poklopac

Elsatična gumica će vam pomoći da otvorite stegnut poklopac

Zamotajte gumicu oko poklopca i lako otvorite lak za nokte ili druge posude.
Napravite navigacioni sistem od telefona

Napravite navigacioni sistem od telefona

Ako u automobilu nemate GPS, a imate ga na telefonu, znate što vam je činiti.
Kako da stanete u farmerke

Kako da stanete u farmerke

Ovaj trik će pomoći trudnicama i onima koji su nabacili nekoliko kilograma. Obmotajte gumicu oko dugmeta, a drugi kraj provucite kroz rupu za dugme i zakopčajte ga.
Skinite tapete omekšivačem

Skinite tapete omekšivačem

Rastvorite poklopac omekšivača u jednom litru vode i nanesite mješavinu na zidove pomoću sunđera ili krpe. Ostavite da stoji 20 minuta, a onda odljepite tapete.
Praktični brisač

Praktični brisač

Znate onaj trenutak kada morate da popravite nešto na slici sa malim detaljima, a obična gumica je prevelika? Upotrijebite pištolj za ljepak da od olovke napravite tanki brisač. Bright Side – Fokuzz-

Mujo i Haso sjede i sjećaju se mladih dana.Mujo: Haso, jsei čuo novost? Nema više vojske za ove mlade!! Haso: A jesam, ma nek smo mi svoje državi dali… Mujo: Ma sjećaš se ono? Neko ode u vojsku a mi mu djevojku čuvamo? Haso: Ma sjećam se kako nebi. Tako si i ti meni Fatu čuvao pa je oženio!! Mujo: Pa šta hoćeš, hoćeš da ti je vratim??Haso: Ma nema potrebe, bolje je ovako kad je samo ponekad posudim….

Pričaju Lala i crnac i pita Lala crnca: – Pa dobro, u čemu je stvar kod vas crnaca da tako dobro radite “one” stvari?”
Crnac odgovara: – Pa stvar je u tome da ga jako nabiješ, a polako izvadiš… Ode Lala kući, kad Sosa u kuhinji nesto sprema… Zadigne joj Lala suknju, jako za*ije i počne polako da vadi, tek će Sosa njemu: – Ta Lalo, mani se tih crnačkih fazona! *

Mujo kupio novog  MERĐU  i odlučio ga isprobati na cesti do Zenice, ali nakon par kilometara zaustavi ga policajac– Dobar dan, voz*li ste tri**est  iznad dopuštenog, moraš  platit kaznu !! samouvjereno će policajac Mujo frajerski izvuče mobitel : – Sa’ćekaj malo, jarane, dok ti ja šefa nazovem! Zove Mujo, zove, al’ se šef policije ne javlja, pa će policajac: – Dobro jarane, džoker zovi ne radi, ostalo ti je pola-pola!