Fata ne može nikako da skonta!! :D :D

Čita Fata pa će ti Muji:Mujo moj, evo čitam ovo al’ ne mogu nikako skontat’ šta im je ovo situacija.

A Mujo će odvažno: -Vako Fato da ti objasnim: -Situacija je kad recimo ti odeš materi sedmicu, a vratiš se iznenada za tri dana i zatekneš mene sa drugom ženom u krevetu- E to ti je situacija!! -Aha kontam, to kao kad ti odeš u lov na cijeli dan a iznenada se vratiš kroz nekoliko sati i zatekneš mene sa drugim u krevetu!!! -A ne ne Fato, nemoj da miješaš situaciju sa batinama. Ljutito će Mujo…

 

Došao mladi svećenik u novu župu i naleti na župnika koji je već dugo tu. Župnik se pohvali mladom svećeniku i kaže mu: – Život ti je ovdje super. Ne plaćaš porez, jedeš besplatno, spavaš besplatno… Svećenik mu kaže: -Dobro sve to, ali šta ako dobijem potrebe za …onim… Župnik: -Eno vidiš ono bure sa rupom. Svećenik: -Vidim!! Župnik: -E pa samo ga gurni unutra i zadovoljit ćeš svoje potrebe… Jedino ne možeš petkom. Svećenik: – Zašto ne tad? – Pa petkom ćeš ti biti u buretu.

Mali Muj’ca dolazi iz škole i onako s vrata kaže mami Fati: Mama, mama, danas nam je nastavnica govorila o impotenciji. Ali je ja nisam ništa skonto. -Mama, šta je to impotencija možeš li mi po naši to objasniti? Fata razmišlja šta da kaže klincu od deset godina, pa objasni:-Sine Muj’ce, znaš li kako se igra bilijar. Mujca: – Znam mama igr’o sam s babom. -E, to je to sine kao da pokušavaš da kuhanim špagetima igraš bilijara.

Poslije mnogo godina braka Mujo se žali jaranu Hasi: -Haso jarane, moja Fata me odavno već nervira i rado bi je se riješio, ali ne znam kako…ipak smo dugo zajedno. Haso vrti glavom pa mu kaže: Jarane, barem ti je to lako. Evo ovako ćeš da uradiš i ima Fata da rikne ili da ode od tebe. Zapamti 40 dana svaki dan vodiš ljubav sa Fatom i vidjećeš da će za 40 dana ili da rikne ili da pobjegne od tebe. Prolaze dani, a Mujo sve iscrpljeniji a Fata se preporodila. Sretoše se stari jarani. Mujo jedva hoda, podupire se štapom. Pita njega Haso:-Iii? Kako je Fata??, je li riknula ili pobjegla??? A Mujo će njemu: -Ma šuti jarane, eno je po kući pjevuši, razvaljanila se a hudnica ne zna da će sutra umrijeti!!!

Opklade se policajci sa Mujom i Hasom da će dokazati da su gluplji od njih dvojice. Pala opklada…. Policajci se dogovore da naprave most na sred livade. Nakon završenog posla ujutru krenu da obavjeste Muju i Hasu. Ali prije nego se uspjeli pohvaliti ugledaše Mujeu i Hasu na mostu kako pecaju.