Evo zašto ja volim ženski nogomet :D :D :D

Mujo poslije četiri godine zatvora dolazi kući. Ulazi u kuću kad vidi u sobi kolijevka sa bebom. Onako iznenađen i začuđen upita Fatu: -Fato bona, šta je ovo?? Fata mu odbrusi: -Dijete bolan, zar si ćorav!! Muji ništa nije jasno, počeše se po glavi pa je upita: -Pa čija je beba, nesrećo jedna? -Ihh, pa moja, a da nisi takav mogla je biti i tvoja!!!

Muji došlo vrijeme da ide u vojsku. Sjedi njegov otac s njim i savjetuje ga kako treba da se ponaša pa mu kaže:
-Sine Mujo, budi dobar vojnik i zapamti kad vidiš oficira stani mirno i obavezno ga pozdravi. Otišao Muju i nakon dva tri dana sretne starijeg uniformisanog čovjeka pa ga zaustavi i upita: -Jel’, jesi ti oficir? Oficir ga smrknuto pogleda iznenađen ponašanjem vojnika pa mu kaže: -Jesam, kaži!? -Ma samo da ti prenesem selam od mog babe!!!

Dolazi plavuša u apoteku i kaže apotekarki: -Imate li test za trudnoću? Apotekarka je odmjeri od glave do pete i kaže joj: -Imamo. A plavuša će: -A jel’ Bogati jesu li pitanja teška…    Ulazi lopov u kuću, stavi plavuši pištolj na glavu i kaže: -Pare ili život? A plavuša će: -Pa život već imam, ali pare bi mi dobro došle.

Policija napravila raciju u čaršiji i u jednoj tamnoj uličici uhvate Muju zajedno sa dilerom droge Privede ih policija u stanicu na ispitivanje. Muji nije ništa jasno. -Mujo sjedi i šuti, ništa ne priznaje jer kod njega nisu našli drogu.
Iznervirani policajac se unese Muji u facu i upita ga po stoti put:-Mujo, bolan, jel’ ti taj diler prodavao drogu?
Mujo odmahne glavom: – Jok … Policajac pokuša drugačije: – Dobro, jel’ ti davala njegova žena? Mujo se uzvrti i isprsi pa kaže policajcu: – Jel’ ti to još uvijek o drogi govoriš?

 

Došao Mujo u bolnicu i razgovara sa medicinskom sestrom. Prije nego što joj pokaza svoj problem kaže joj: –Medicinske sestre se ne smiju smijati pacijentima. –Naravno da se neću smijati, ja sam profesionalna medicinska sestra i u više od dvadeset godina se nikad nisam smijala pacijentu. –U redu onda, kaže Mujo i skine hlače, otkrivajući najmanju stvarčicu koju je sestra ikada vidjela. Dužinom i širinom, nije mu veći ni od male AAA baterije.
Sestra nije mogla izdržati pa se malo po malo počela podsmijavati, a onda gotovo i pala na pod od smijeha. Nakon nekoliko minuta sestra došla sebi i izvine se Muji. –Izvinite, tako me je žao, ne znam šta je došlo preko mene. Obećavam da se to neće ponoviti. Sada mi recite, šta je problem? –Nateko mi je.