Englezi divljaju po Londonu

Jedna od takvih je trg Leicester, koji je na glasu kao jedno od kulturnih središta Londona. Navijači razbijaju boce, pale baklje i ostavljaju smeće iza sebe pa trg izgleda neprepoznatljivo.

Marcus Rashford, Jadon Sancho i 19-godišnji Bukayo Saka bili su izvođači posljednje tri jedanaesterca u raspucavanju, a nitko od njih nije uspio pogoditi mrežu.

Engleski nogometni savez (FA) oštro je osudio rasističke napade putem društvenih mreža, koji su usmjereni prema trojcima tamnoputih engleskih reprezentativaca koji su promašili

udarci s bijelim tačkama u finalu EURA što je dovelo do trijumfa italijanske reprezentacije na Wembleyju, prenosi Hina.

Marcus Rashford, Jadon Sancho i 19-godišnji Bukayo Saka bili su izvođači posljednje tri jedanaesterca u raspucavanju, a nitko od njih nije uspio pogoditi mrežu.

Nedugo nakon toga nihove su stranice na društvenim mrežama bile preplavljene rasističkim porukama koje su ostavile predstavnike FA zgroženima.

 

“Svaka osoba koja stoji iza takvog odvratnog ponašanja nije dobrodošla u praćenju ekipa. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo podržali napadnute igrače, a ujedno i tražili najstrože

moguće kazne za sve koji su za odgovorni ”, izjavio je glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza.

Londonska policija najavila je da će istražiti “uvredljive i rasističke” poruke na društvenim mrežama.

“Svjesni smo broja uvredljivih i rasističkih komentara umjerenih prema nogometašima nakon finala Eure 2020. To je zlostavljanje potpuno neprihvatljivo, nećemo ga tolerirati i bit će istraženo”, poručili su iz londonske policije putem Twittera.

Osudi zlostavljača pridružio se na Twitteru i londonskom gradonačelniku Sadiqu Khanu.

“Rasizmu nema mjesta u nogometu, niti bilo gdje drugdje. Oni koji su odgovorni za ovo odvratno zlostavljanje putem interneta moraju odgovarati, a vlasnici društvenih mreža moraju odmah reagirati, ukloniti i spriječiti ove izlijeve mržnje. “

Engleski nogometni savez (FA) oštro je osudio rasističke napade putem društvenih mreža usmjerenih trojica tamnoputih engleskih reprezentativaca koji su promašili udarce s bijelih točaka u finalu Eure, što je dovelo do trijumfa talijanskih reprezentacija na Wembleyju.

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) najoštrije je osudila rasističke napade na čijem udaru su se našli fudbaleri Engleske nakon što su sinoć izvođenjem jedanaesteraca poraženi od

Italije u finalu Evropskog fudbalskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).