Elvedin Pezić izjavom o ulozi žene izazvao burne reakcije

Islamski tumač Elvedin Pezić, kojeg je na Facebooku pratilo 222 hiljade osoba, nedavnim statusom uloga žene u društvu podigao je mnogo prakse.

Ipak, njegov stav podržao je više od dvije i po tisuću pratitelja.

“Zapadno društvo moralno se srušilo onog trenutka kada su ženu izvijestili iz kuća i onda kada je žena postala sve osim majke”, napisao je.

“Ovima koji se ne slažu s tvrdnjom da je moralni krah Zapada počeo izlaskom žene iz kuće, njenim udaljavanjem od porodice,

toplo preporučujemo ovu knjigu ‘Žena između šerijatskog i svjetskog prava’. Knjiga donosi citate samih zapadnjaka koji su shvatili opasnost proigravanja pitanja žena i njene uloge u porodici “, poručio je.

 

Ne, tu nije stao, pa je pokušao objasniti da čovjek “ukazuje na probleme zapadnog društva i na razloge rušenja porodice, tada su to sramotne izjave”.

“Kada na istu pojavu ukaže neki zapadnjak, analitičar, sociolog, filozof, tada svi aplaudiraju na njegove izjave”, smatra Pezić.

Radi se o jednom od najpopularnijih islamskih učenja i predavača u Bosni i Hercegovini i regiji, što je dokaz za to i više stotina hiljada ljudi koji prate njegove objave na društvenim mrežama.