Dragi, stigli majstori :D

Svako jutro Perica kupuje hljeb. Dolazi u pekaru i traži jedan hljeb, pekar mu ubacuje hljeb u kesu, a Perica će: Što vam je hljeb ovako tvrd i suh? Pekar očito nije voljan da se raspravlja pa će Perici: -Šuti, dijete. Ja sam pravio hljeb kad ti još nisi bio ni rođen! Perica će pekaru: -Pa dobro, ali što ga tek sada prodajete?

Stari Ibro šetajući ugleda Momu i ovaj ga svrati da popiju kafu. Dok sustari senilni jarani sjedili i razgovarali, Momina žena ode da im napravi kafu. Ibro vidi Momo dobio boju pa ga upita: -Jel’ jarane a gdje ste bili na godišnjem odmoru? Momo se pohvali da su bili u Neumu i da im je smještaj bio super. -A, jel’ Bogati u kojem ste hotelu bili?, mog’o bi i ja malo sa svojom Habibom skoknuti. Momo se češe po glavi: – Ček’ malo, jarane … eh, de mi reci kako se zove onaj cvijet, onaj što ima crveni i drugih boja … s trnjem po sebi? Ibro zbunjeno odgovori: – Ovaaaj, ruža … al’ jarane, nema ti takvog hotela u Neumu?! Momo odmahne rukom i zaviče: – Ružo, bona, u kojem smo ‘otelu bili u Neumu?

Dobio Mujo šećernu bolest i završio u bolnici. Došao mu jaran Haso u posjetu. Mujo:E moj Haso, je*o ti ‘vakav život! -Što, pa ozdravit ćeš već ti jarane. Šta ti kaže doktor?– upita Haso. Zabranio mi jesti slatko, slano, masno i kiselo, a ne smijem više ni je*at zg*za. -Dobro, to što više ne smiješ jesti svašta, to mi je posve jasno, al’ što ne bi smio zg*za? E je*i ga jarane, to mi je bilo najslađe.