Dragi ne paniči!!!

Izvalio se Mujo na kauč kad je doš’o s posla. Fata mu donesi pivu i kaže mu: -Moj Mujo, da te upitam nešto? A Mujo će: Kaži Fato ljubavi moja!! -Sjećaš se kad si ono sa jaranima prije pet-šest mjeseci bio na pecanju?? Naravno Fato, uh bio je to dobar ulov!! -E, pa Mujo zvala te riba koju si ulovio, kaže očekuje ribice.

Mujo i Haso sjede u kafani i pijuckaju svoju kaficu kad će ti Mujo: -Moj jarane, šta mi se juče desilo!! Haso srkne kaficu pa kaže: -Ma šta jarane?? Jarane, uđem u zgradu, pozvonim na vrata stana i dočeka me nasmijana i zadovoljna žena!! A Haso će: -Auuu, blago tebi, a kako to?? Mujo će: – Ma Haso, pogriješio sam vrata!!!

Policajac se vraća sa roditeljskog sastanka i ljutito se obraća sinu: -Sine, stvarno mislim da nije u redu da mi kažu da pušiš u sedmom razredu. Sin mu veselo kaže:- Ma daj stari, znam da si i ti počeo u petom razredu. -Ali sine, ti zaboravljaš jednu stvar!! A šta sam stari zaboravio?? -Sine, ja sam tad imao 18 godina…

Vraća se Muju ujutro kući nakon cjelonoćne partije pokera, šutke uđe u kuću, prođe kraj Fate, uđe u spavaću sobu i počne se pakirati. Fata dođe za njim i upita ga: – Šta radiš, bolan? Mujo uzdahne: – Fato, zakart’o sam kuću, moram se selit’! Fata zabrinuto upita: – Jadna ja, pa šta će bit’ sa mnom? Mujo još jednom uzdahne: – Jeb’ga, Fato, Haso je i tebe dobio na kartama …. Fata ga pogleda ispod oka: – Slušaj … a hoće’l ti Haso oprostit dug? Mujo tužno odmahne glavom: – Jok …. Fata se zadovoljno nasmija: – Uhhh, skoro si me preplašio ….