Draga Tea da ti se pohvalim!!! :D

Sjedim do Tvojih nogu, glave pognute. Ne mogu pogled dignuti, gledati u Tebe. Šutim srce Te želi, moje usne ne govore. Znaš sve moje misli, sve moje molitve. Da te samo dotaknem i dodirnem Ti haljine, Moje srce bilo bi cijelo, sve rane bi nestale Da Te samo dotaknem i dodirnem Ti haljine, Moje srce bilo bi cijelo, da Te samo dotaknem. Sjedim do Tvojih nogu pružam ruke drhtave. Suze polako klize niz moje obraze. Da Te samo dotaknem… Pružaš ruke, dižeš mi lice, Tvoje oči mi govore: Ne gledaj svoje grijehe, pogledaj u mene! Da te samo dotaknem…

 

Vraća se Mujo vozom iz Njemačke u Zenicu. U kupeu sjedi on sa tri crnca i zeza on njih non-stop.
Poslije nekog vremena kaže on njima da će malo da odspava, i dogovori se on sa njima da ga probude kad stignu u Zenicu. Dok je on spavao crnci ga ofarbaju crnom farbom da mu vrate što ih je zezao. Kad su stigli na željezničku stanicu u Zenicu oni Muju probude, a on na brzinu izleti i traži svoju  Fatu. Kad je ugledao Fatu, počeo joj se približavati sa osmjehom: -Evo me, Fato, stig’o  sam!Ona ga pogleda pa mu kaže: -Ma nisi ti moj Mujo, gledaj samo kako si crn! Mujo uzme od Fate odgledalce i pogleda se pa kaže:: -A, ja budala, probudili su nekog drugog!

 

Otišao Ciga lekaru i kaže: – Doktore, slabo mi žena uživa u se*su. Je l’ možeš da mi pomogneš?– A vodite li ljubav u mraku – upita lekar. – Pa da, doktore.– Probajte da upalite svetlo, pa mi posle reci kako je bilo. – ‘Oću, doktore, zašto da neću. Kroz tri dana, dolazi Ciga, sve se smeška. – Pa, Cigo, je li žena uživala? – Jeste, doktore, mlogo se radovala. A tek deca što se radovala, ne mogu ti opišem.

 

Jednoga dana je siromašni mladić zaprosio bogatu djevojku, a ona mu je odgovorila: -„ Tvoja mjesečna plata je jednaka mom dnevnom trošku, pa kako onda očekuješ da pristanem da se udam za tebe?“  Iako su ga povrijedile njene teške riječi, mladić je nije mogao lako zaboraviti. Još ju je volio. Deset godina kasnije, slučajno su se sreli u tržnom centru.  „Hej, ti! – povikala je. „Kako si? Ja sam sada udata i znaš kolika je plata mog muža? 15 000 dolara mjesečno, možeš li to ti uopšte i zamisliti?  A uz sve to, moj muž je veoma pametan. Mladić je bio tužan i jedva je zadržao suze slušajući opet teške riječi žene koju je nekada volio. Ubrzo im je prišao njen muž. -„Zdravo šefe, ovdje ste! A vidim upoznali ste moju ženu.“  Zatim se okrenuo ženi: