Draga, nemoj se uplašiti!!!

Poznati pisac i jedan od začetnika horor žanra, Edgar Allan Poe, napisao je knjigu „Pripovijest Artura Gordona Pyma“. U knjizi se radilo o četiri brodolomnika koji danima plutaju na brodiću za spašavanje da bi na kraju odlučili pojesti „malog od kabine“ koji se u knjizi zvao Richard Parker.

Godinama kasnije, 1884. godine brod Mignonette potopio se, a na čamcu za spašavanje danima su plutala četiri preživjela brodolomnika. Na kraju su trojica starijih, da bi preživili, odlučili ubiti i pojesti najmlađeg preživjelog koji se zvao – Richard Parker.

U 19. stoljeću austrijski slikar Joseph Aigner činio je sve kako bi se ubio. Kad je prvi put pokušao samoubojstvo s 18 godina, njegov je pokušao prekinuo nepoznati svećenik. Nakon 4 godine Joseph je pokušao opet, a od vješanja ga je odgovorio opet isti svećenik. Osam godina poslije ono što nije on uspio, umalo je uspio sustav. Naime, zbog svojih političkih djelovanja Joseph Aigner osuđen je na smrt vješanjem, ali kazna je na kraju maknuta intervencijom opet istog svećenika. Joseph je, s obzirom da mu to nije bila namjera, doživio popriličnu starost. Na kraju se ubio s 68 godina, a na sprovodu misu je održao isti onaj svećenik čije ime Joseph Aigner nikada nije saznao.