Draga, nemoj da se uplašiš!!!

Sjedi Mujo u kafani i pije pivo, kad dođe Haso i sjedne za njegov stol i naruči piće. Nakon nekog vremena shvati Haso da je Mujo u nekim problemima, pa ga upita o čemu se radi.  Mujo duboko uzdahne i reče: E moj Haso … Nakon 25 godina braka pogledam ja Fatu jedan dan i kažem joj, Fato, prije 25 godina imalo smo jeftin stan i auto, spavali na kauču i gledali mali crno bijeli TV, ali sam svaku večer išao u krevet sa zgodnom curom od 25 godina. Sad imamo veliku lijepu kuću, 2 fina auta, veliki krevet i plazmu od 120 cm, a spavam s gospođom od 50 godina. Nešto tu ne štima …  Sluša ga Haso, zatrese glavom i reče:  Dobro, i što ti je Fata rekla na to? Mujo još dublje uzdahne i odgovori: Ehhh … rekla je da je ona razumna žena i da shvaća moj problem. Rekla mi je da si mogu naći novu mladu plavušu od 25 godina …  Sluša Haso i ne vjeruje ušima, pa pogleda Muju i kaže: Pa super, šta se buniš onda! A Mujo će tužno:
Da, super je, samo što je dodala da će se ona onda pobrinuti da spavam na kauču u jeftinom stanu…

Mali Muj’ca uđe u sobu kad vidi mama Fata skače po babi Muji. Šta to mama radiš babi? upita mali Muj’ca.
Fata se brzo snađe pa kaže Muj’ci: Ma babo ti ima veliki stomak, pa ja skakala da ga izravnam. Ih, mama džaba ti to radiš!!! kaže Muj’ca A što sine džaba? Nije jasno Fati: Pa, mama kad ti odeš na posao dođe teta Mersiha, klekne i opet babi napuše stomak.

Mujo se izvalio na kauču i gleda televiziju dok Fata u kuhinju po običaju pere suđe i gunđa na Muju kako ništa ne radi. Mujo baš ne haje što Fata galami, ali ipak malo pojača televizor da manje čuje Fatu. Ne prođe minut dva kad odjednom se iz sobe čuje Mujin glas: -Ne budalo, šta radiš, staaaniiii!!! Utrča Fata sva uplašena da se Muji šta nije desilo. Šta je bolan Mujo, šta se desilo, zašto vičeš??? Mujo sliježe ramenima i kaže: Ma, ništa gledam snimak našeg vjenčanja…