Draga, hajd’ malo da se mijenjamo….

Ona: Šta radiš večeras?  On: Izlazim sa najljepšom djevojkom na svijetu!  Nakon par minuta on se pojavljuje na njenim vratima… Ona: Otkud ti ovdje?  On: pa rek’o sam da ću izaći sa najljepšom djevojkom na svijetu!  Ona: aaaaaaawwww On: Nego je li ti sestra spremna?

Oženio čiča mladu ženu.  Prolazi vrijeme, ona nikako da zatrudni.  Ode čiča kod doktora da ga pita za savjet.
-Evo vam specijalna teglica,u njoj mi sutra donesite vaš uzorak, pa ćemo da vidimo gde je problem.  Sutradan dolazi čiča,a teglica prazna!  – Zbog čega ste donijeli praznu teglicu? upita doktor  – Doktore, sve sam pokušao, ali ne ide. Prvo sam pokušavao sam, zatim sam zvao ženu da i ona proba, ali ne ide. Mučili smo se cijeli sat. Onda žena pozove komšinicu. I ona je cimala i vukla na razne načine, onda je pokušala zajedno sa mojom ženom, ali ništa. Zatim komšinica pozove svog muža. On je mlad i vrlo jak čovjek. Trudio se i on, i lijevom i desnom rukom, sav se preznojio, ali nikako ne ide! Poklopac je vjerovatno zaglavljen, imate li drugu teglicu?

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u toku je bio hladni rat izmedju Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza i strah od komunizma je vladao u razvijenim zemljama zapada. Jednoga dana utrči u ured predsjednika Sjedinjenih Država jedan njegov savjetnik, sav uspaničen. – Predsjedniče, Rusi su se spustili na mjesec i počeli su ga bojati u crveno. Već je skoro četvrtina mjeseca obojena. – U čemu je problem? – Ali predsjedniče, ako ga pobojaju do kraja, komunistički simbol će stajati nad glavama svih stanovnika svijeta. – Ne brini se za to, pustite ih da rade. Nakon 2 dana isti savjetnik ponovo se obrati predsjedniku. – Gospodine, već je više od pola mjeseca obojano u crveno. – Nema problema, samo ih pusti da farbaju. Sutrada savjetnik uđe u predsjednički ured s pognutom glavom i tužno kaže:
– Gospodine predsjedniče, ako pogledate kroz prozor vidjeti ćete da su dovršili posao; cijeli mjesec je crven. – OK! Sada pošaljite gore brzi svemirski brod i preko napišite “Coca-Cola”.