Dovoljno je duže posmatrati par i dosta se sazna o njima i njihovoj sreći

Da li ste ikada čuli za haptike? To je vrsta neverbalne komunikacije kroz dodir, proučavani od strane socijalnih psihologa. Specijalisti kažu da se puno može reći o paru jednostavno gledajući kako se ponašaju jedni pored drugih, na primer, dok šetaju. Izgleda neverovatno, zar ne?

1

U ovakvom paru, žena je ponosna na svog partnera i želi to da pokaže svetu.

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-1

Ona je nezavisna, vodi računa o sebi i ne zanima šta će drugi reći. Muškarac u ovakvoj vezi ceni zajednicu, posvećen je i želi da unapredi odnos. Moto vaše veze je međusobna otvorenost.

2

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-2

„Iza svakog uspešnog muškarac stoji uspešna žena“, rečenica je koja savršeno opisuje ovakvu vezu. Tu žena obraća pažnju na važne stvari i ne dopušta da njen muškarac ostane u senci. Ona mu pomaže da se usresredi na stvari koje su u tom momentu bitne i uz njenu podršku, on može daleko da dogura.

3

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-3

Zasigurno, u vašoj vezi je muškarac glavni vođa. On jeste odgovoran, ali ponekad ima kratak fitilj. Međutim, žena je dovoljno mudra i smirena da uspeva da izbalansira ovu njegovu osobinu. Vaš moto je: „On nas drži oboje. Ona drži ravnotežu“.

4

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-4

Intimnost i zagrljaj pun poverenja pokazuje da muškarac želi da zaštiti svoju ženu od svh problema i bude joj podrška u svakoj situaciji. Vašem uzajanom poštovanju i bezuslovnom poverenju svi se dive i to je ono što drži vašu vezu i čini je toliko jakom.

5

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-5

Vi živite u harmoniji i podržavate jedno drugo bez obzira na sve. Uživate u svakom zajedničkom momenti, bilo da je to rafting ili maženje na kauču uz TV. Vaša ljubav je za svako poštovanje.

6

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-6

Vi niste par koji voli da svoje emocije javno iskazuje. U vašoj vezi obe strane su jednake i vi cenite želje, mišljenja i interesovanja druge strane. Možda se to ne vidi u javnosti ili na društvenim mrežama, ali kada ste sami, vi ste romantične, srodne duše koje obožavaju jedno drugo.

7

izaberite-najsrecniji-par-i-otkricemo-vam-pravu-istinu-o-vasoj-vezi-21-07-17-7

Vi imate gomilu zajedničkih fotografija, svima pokazujete koliko se volite i ne bojite se da javno iskažete svoja osećanja. Vama nikada neće biti dosadno jer imate mnoštvo zajedničkih interesovanja. Svi misle da ste predivan par, a vi im to svakako i dokazujete.

Izvor: BrightSide me

 

Ako u posljednje vrijeme češće prigovarate nego što osjećate leptiriće u trbuhu, ne očajavajte. budite jedni od onih koji će oživjeti svoju vezu i učiniti je kvalitetnijom prije nego što kažete cmok pa se više nećete odvajati jedno od drugoga. Želite savjet? Žalite li se ­prijateljima kako je vaš odnos s partnerom u posljednje vrijeme srednja žalost, to neće poboljšati vašu vezu. Što hoće? Više smijeha i lijepih gesti. Nemojte kolutati očima, objasnit ćemo vam zašto. Sveučilište Kansas ove je godine provelo istraživanje na više od 15.000 parova i dokazalo da su parovi sa smislom za humor i internim šalama mnogo sretniji od onih koji se pridržavaju ozbiljnih tema. Osim toga, jedno drugo istraživanje dokazalo je da male suosjećajne geste rezultiraju velikom ljubavlju.
Jednom kad se ušuškate u stabilnu vezu, vrlo je lako zaboraviti koliko je važno iznova podsjećati partnera da vam je (i dalje) stalo. Posebno kad za to, između vikanja zato što opet nije spustio dasku na WC školjci i što je opet iz bijelog rublja zaboravio izvaditi crvenu čarapu, jednostavno nema vremena. No oba su partnera puno sretnija kad pronađu vremena za male, spontane znakove pažnje. Možda zvuči kao da vam solimo pamet, no mnogo je istraživača promatralo sretne veze samo na temelju toga kako parovi rješavaju različite konflikte. “Rezultati dokazuju da svakodnevni mali znakovi pažnje u vašoj vezi doista mogu stvoriti golemu razliku u odnosu”, kaže dr. Michael Maniaci, autor istraživanja. Ti spontani potezi mogu biti bilo što, od gledanja njegovih omiljenih filmova do poljupca na izlasku iz stana. Želite još jedan neodoljiv primjer? Ivana (28) iz Zagreba nedavno je na svom novom poslu u odvjetničkoj tvrtki ured ukrasila fotografijama sa svojim mužem. “Tako osjećam neprestanu ljubav i podršku”, kaže. “Sad me svaki pogled na moj radni prostor podsjeća na to da je život bolji u dvoje.”
Najbolje od svega jest što, kako kaže dr. Maniaci, vaš partner uopće ne mora biti svjestan tih malih znakova pažnje da bi oni pozitivno utjecali na vašu vezu. Primjerice, kada ga pokrijete dekom nakon što se onesvijesti na kauču. Ostatak prepustite karmi… ili samo činjenici da se zbog takvih gesta osjećate dobro. Dajte i
dobit ćete Kako biste od partnera izmamili smiješak, isprobajte tehniku kapitalizacije. Naime, neka vaše reakcije na pozitivno što mu se događa budu naglašenije kako biste produljili dobru vibru. Drugim riječima, osim što ćete mu samo čestitati na promaknuću, taj događaj proslavite večerom uz pjenušac, a nekoliko dana poslije iznenadite ga čestitkom ili darom kako biste mu pokazali koliko ste ponosni na njega. Tako ćete održati pozitivnu atmosferu koju ćete oboje osjećati danima. A kad primijetite da u obrnutoj situaciji ne dobivate jednak tretman, ne bojte se prigovoriti. Dobiti onoliko koliko dajete minimum je onoga što zaslužujete, a ako osjećate da to ne dobivate, budite iskreni. Recite mu kako znate da vas voli, ali da to ne znači kako tu i tamo ne biste voljeli dobiti neki podsjetnik u obliku čokolade, seksi poruke ili romantičnog komplimenta. To je tajna najsretnijih parova – ne uskraćuju si male stvari koje dovode do onog što najviše želimo, intimne i sretne veze.