Dosta dobrih načina korištenja WD-40 koji vam može uštedjeti mnogo vremena i energije

Dosta ljudi imaju WD-40 u svojoj garaži ili ispod kuhinjskog ormarića, ali ne znaju sve nevjerojatne načine na koji se može koristiti.

Očistite WC

otapala sadržana u WD-40 su vrlo korisne u otapanjem bilo prljavštine u svom WC-om. Sprej WD-40 na WC školjku, ostavi ga na minutu, a zatim ga operete četkom.

Očistite i podmazujte gitare i skijašku opremu

Vrlo je važno očistiti, podmazivati ​​i spriječiti koroziju glazbenih instrumenata i skijaške opreme. U tu svrhu primijenite malu količinu WD-40 nakon svake uporabe.

Očistite kožni namještaj

Još jedna od malo poznatih WD-40 koristi je održavanje kožnog namještaja u dobrom stanju. WD-40 komponente prodiru, podmazuju i štite kožu. Samo ga prskajte i obrišite mekom krpom.

Vratite i očistite ploče

Kada je riječ o čišćenju i restauraciji ploča , WD-40 je najbolji pomagač. Samo ga prskajte i obrišite krpom kako bi izgledala kao da nikad nije bila korištena.

Uklonite olovke sa zidova i odjeće

WD-40 se može koristiti za  uklanjanje kreda ili markera sa zidova. Samo ga prskajte i obrišite. Pažnja! Koristite ga samo na zidovima prekrivenima sjajnom bojom – ulje u WD-40 može zamazivati ​​lakirane ili ravne boje!

Uklonite mrlje ruževa sa odjeće

Za  uklanjanje mrlja od ruža za usne ili drugih proizvoda za šminkanje, prskajte neki WD-40 izravno na licu mjesta, ostavite je nekoliko minuta i operite kao i obično.

Očistite roštilj

Dobar način  čišćenja vašeg roštilja je prskanje WD-40 preko njega. Sprej WD-40 i pričekajte nekoliko minuta prije ispiranja svih ostataka. Ne zaboravite to učiniti kada je roštilj cool.

Popustite tvrdoglave patentne zatvarače

WD-40 može olakšati  tvrdokoran klizni zatvarač . Samo ga prskajte i pokušajte ravnomjerno raspodijeliti uz vaš patentni zatvarač.

Spriječite osama da prave gnijezda

Spriječite ose od gradnje gnijezda prskanjem WD-40 u kutovima i šupljinama vaše kuće.

Spriječite insekte od lijepljenja po vašoj šajbi

Svaki put kad krenete na autocestu, vaš automobil dobija dosta ineskata na šeoferšajbni zar ne? Kako biste je izbjegli, samo prskajte neki WD-40 prije nego idete na put, a većina mlja će se odmah nestati.

Spriječite ogledalo kupaonice od zamagljenja

WD-40 najbolji je način za odravanje ogledala od zamagljenja čak i do mjesec dana. Samo ga prskajte na zrcalo i obrišite ga nekim papirnatim ručnicima.

Uklonite žvakaću gumu

Ako vam se zalepi vakača guma na omiljenom tepihu, možete jednostavno odvojiti sa 2 prskanja na nekim WD-40.

Vodonepropusne cipele

WD-40 ne samo da će stvoriti snažnu vodonepropusnu barijeru za vaše cipele, već će također pomoći u uklanjanju soli slane mrlje tijekom zime.

Riješite se naljepnica i zaglavljenog ljepila

Da biste uklonili naljepnice , prskajte na WD-40 i ostavite je 5-10 minuta. Zatim ga skinite spužvom.

Održite makaze sjajnim i glatkim

Odravajte svoje makaze sa WD-40 i lako ćete izrezati sve što želite.

Skinite zaglavljeni prsten

Raspršite prsten s WD-40 i lako će se skinuti. Nakon toga temeljito operite ruke. Pažnja! WD-40 je vrlo zapaljiv i može biti štetan ako se proguta. Pazite da ga koristite u dobro prozračenom prostoru. IZVOR: Bright Side