Došla Stanija u Beograd :D

Gleda Ciganka muža dok piša pa ga upita:…. -Cigo, što vi muškarci stalno tresete tu stvar kad pišate??!… -Pa kad god ga protresemo on malo poraste, našali se Ciga. Posle nekoliko dana, nešto se posvađali njih dvoje i ne govore. Ode Ciga da piša kad će ciganka : -Tresni ga malo, ako smo se posvađali, ne mora znati da on ne poraste malo!!!

Krenuli Suljo i Mujo na dugo krstarenje brodom. Nakon nekoliko mjeseci naiđu na jedno ostrvo i odluče da ga malo istraže. Priđu ostrvu sa svojim brodom i usidre se. Gledajući onako po ostrvu skontaju da je svo ostrvo prekriveno sa zlatom. Kad odjednom pojave se domorodci i pokupe njih dvojicu pa ih odvedu do svog vođe. Sjeli njih dvojica na razgovor sa vođom ostrva. Suljo skonta da su oni onako ne emancipovani i da bi ih možda mogao zajebati i da im pokupi zlato s ostrva. Odluči Suljo da pita poglavicu.  Suljo:  – “Je li .. poglavice.. šta vi mislite o tome da ja i Mujo vama damo kilu brašna a vi nama kilu zlata?”  Polgavica digne ruku i kaže:      – “Zamba”
Suljo će na to Muji:  – “Vidi ba Mujo jesu glupi čuj dat će nam kilu zlata za kilu brašna”  Suljo:  – “A poglavice… šta misliš o tome da ja i Mujo vama damo 100 kila brašna a vi nama 100 kila zlata.”  Poglavica opet digne ruku i kaže:
– “Zamba.”
Na to će Suljo opet Muji: – “Pa ovi su stvarno levati, ima da im uzmemo svo zlato i odemo odavde” Tako je Suljo njemu tražio, tražio, tražio i nakon izvjesnog vremena mu se pripiša. Ustane se i kaže Suljo:  – “Poglavice izvini ja odoh samo da pišam pa ću se vratiti da pregovaramo”… Ode iza jednog žbunja izvadi ga i onako sav sretan što ih je uspio izlevatiti uživa u pišanju, kad se od nekud pojavi jedno od te djece s ostrva i onako ga gleda dok piša sav zbunjen. Na to će Suljo:  – “Je li bolan mali, šta to ti gledaš, hajd razguli…”  A malac sav zbunjen njemu kaže:
– “Jaoooo čikoooo kolika vam je ZAMBA…”

 

Pita učiteljica djecu šta je najbrže na svijetu? Djeca se javljaju i kaže Ivica: Ja mislim da je raketa najbrža. Marica opet misli da je avion najbrži. Momo misli da je struja najbrža. Ibro kaže da je svjetlo najbrže. Kaže njima učiteljica da su to lijepa razmišljanja ali ipak misao je najbrža. Tad diže Perica ruku i kaže učiteljici: Ja učiteljice ne znam šta je to, ali čuo sam tatu kad je rekao mami: Ovo je stvarno bilo brže nego što sam mislio…

Kasno u noć neko uporno zvoni na vratima. Probudi se Mujo i onako drijemovan otvara vrata. Na vrattima stoje tri tipa s maskama na licu. Ko ste vi upita ih pospani Mujo?? Lopovi!! Šta želite od nas?!! Znamo da imate zlato i odmah da nam ga predaš!!! Jel?, sve da vam dam??? Sve ako imaš 100 kg, daj sve!!! Ja imam 110 kg!!! Odmah nam sve predaj!!! A Mujo će: Fato, evo došli po tebe ustaj!!!

 

Srednji vijek. Aždaja maltretira mještane sela, pa oni riješe da je se oslobode. Javlja se dobrovoljac visok i kršan momak, ali ne prođe ni 30 sekundi izađe momak sav garav i isprebijan. Poslije se javi vitez sa oklopom i mačem i uđe i on, ali za jedan minut evo ti i njega sav isprebijan i raščerupanog oklopa. Kad iz mase naroda javlja se omanji, kržljavi Mujica i kaže on će riješiti selo aždaje. Ulazi Mujica u pećinu, prođe sat vremena nema Mujice, seljani se zabrinuli, prolazi drugi sat kad evo ti aždaje sva nikakva i isprepadana i samo što je uspjela reči seljanima: Aaaaa, seljaka Bože dragi i uginu!!!

Mala Fata jednog dana dolazi sva rasčupana. Kosa joj puna sijena. Gleda je mama Mersiha i ništa joj nije jasno pa je upita: Zašto si sva rasčupana i kakvo je to sijeno u kosi? Mama, mama ma mi se ograli pogađanja!! Ma kakvog pogađanja, nalet te bilo dijete?? Ma mi djevojke gurnemo glavu u sijeno, a momci iz sela nam priđu odpozadi… Ma ja sam pogodila trećeg, šestog i devetog!!!