Domaća krema od 2 sastojka: kao gumicom briše bore.

Naša koža je veoma nežna. Sa godinama ona brže gubi svoju elastičnost, a onda se pojavljuju bore. Sitne borice, koje se pojavljuj oko naših očiju, neko prihvata kao prirodni proces starenja, ali mnoge od nas pokušavaju da produže i sačuvaju mladalački izgled kože. Nažalost, kreme protiv starosti ne postoje. Ali, naravno, postoji dosta visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda koji hrane i intenzivno hidriraju kožu, što usporava proces starenja, i samim tim, sprečavaju nastanak novih, i smanjuju postojeće sitne borice.

Danas vam predlažemo prirodnu alternativu takvim skupocenim proizvodima u vidu kreme domaće radinosti, koja se pokazala kao veoma efikasna za negu područja oko očiju, kao i za celu kožu lica.

Krema protiv bora:

Za pripremu ove kreme biće vam potrebno samo 1/5 kafene kašike kokosovog ulja i 2-3 kapi eteričnog ulja tamjana.

Jednostavno, promešajte oba ulja i nanesite, laganim masirajućim pokretima, na čisto i suvo područje oko očiju.

Krema se nanosi 2 sata pre spavanja. Ne ispira se. Ova krema poslužiće vam kao čudesan eliksir za tanku kožu oko očiju.

Naravno, kremu možete koristiti i za celo lice i dekolte. Možete napravite veću količinu i čuvajte u manjoj staklenoj teglici.

Sa koristima kokosovog ulja mnogi od vas su se već upoznali. Ovo ulje je zaista neprocenjivo za negu kože.

A eterično ulje tamjana veoma je cenjeno u kozmetici zbog regenerativnog dejstva na kožu, prirodnog lifting efekta i korekcije bora.

Inače, poseduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta. Takođe, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolje, nesanicu.

IZVOR: Femina

 

Kako usporiti starenje kože lica

lako je starenje kože nemoguće zaustaviti, pravilna nega lica i pažljiv izbor antiejdž proizvoda znatno ublažava tragove godina. Stoga je jako važno delovati iznutra, naime površinske bore na licu vremenom bivaju sve dublje, a ponekad se pretvaraju u prave brazde, koje su malo kom oku estetski prihvatljive. Ipak, da bi se tkivo regenerisalo, nije dovoljan samo kozmetički tretman – kožu bi trebalo obnoviti iznutra. Pravilna ishrana i lagana fizička aktivnost, uz upotrebu prirodnih antiejdž preparata, čine prava mala čuda. Srećom, nikada nije previše kasno za prihvatanje ovakvog zdravijeg životnog stila. Rezultati studije objavljene u British Journal of Sports Medicine pokazaii su da višečasovno sedenje skraćuje telomere („kapice“ na krajevima hromozoma koje ih štite od oštećenja), čime se ubrzava starenje kože lica. Stoga obavezno pojačajte vašu fizičku aktivnost, ne provodite vreme ispred televizora i računara, a na poslu češće pravite pauze i prošetajte po prostoriji (naučnici smatraju da ne treba sedeti duže od 6 sati dnevno) i redovno radite čučnjeve. Na ovaj način možete produžiti telomere i podmladiti organizam jer će se bore na licu, čelu i oko očiju pojaviti znatno kasnije. No, nije ni sve u rekreaciji i fizičkoj aktivnosti. I odmor je podjednako važan. Istraživanja su pokazala da ljudi koji dovoljno spavaju izgledaju mnogo mlađe od vršnjaka koji muku muče s nesanicom, te mnogo ređe imaju vidljive bore oko očiju.

Koja je hrana protiv bora dokazano delotvorna

Nećete postići naročite efekte ako, s jedne strane, sprečavate starenje kože, a s druge radite ono što podstiče stvaranje bora na licu, kao i fleka, ožiljaka i otoka. Zato, obavezno prestanite da pravite grimase i pušite. Osim toga, da bi ste bore na licu sprečili obavezno korigujte ishranu: konzumaciju gotove hrane, veštačkih aroma i fruktoze svedite na minimum, a jedite više zelene salate, kupusa, celera, jabuka, bobičastog voća i ostalih namirnicama koje obiluju flavonoidima. Videćete – zahvaljujući tome, rezultati će vam biti mnogo bolji i što je najvažnije vidljivi u kratkom vremenskom roku!

Zašto su Japanci tako mladoliki?

Čini li se i vama da žiteljke Japana gotovo u svakoj životnoj dobi izgledaju mladoliko, te da njihova koža gotovo ne stari i da su bore na licu i čelu prava retkost kod njih? Prema skorijim istraživanjima, ovo može biti povezano s pojačanim unosom zasićenih masti, koje uglavnom potiču od ribe. Dobro je poznato i da Japanke konzumiraju veliku količinu lisnatog zelenog povrća, koje je bogato antioksidansima. Ovakav način ishrane ima protivupalno dejstvo i pomaže koži da duže ostane hidrirana. Preporučujemo članak: japanska dijeta.

Zašto je dobro piti pirinčano vino?

Ako ga pijete ili nanosite na kožu, prevenira oštećenje epiderma usled izlaganja ultravioletnim sunčevim zracima i sprečiće prerano starenje kože, te će bore na licu biti vidljive puno kasnije.

Sprečite štetno delovanje UV zračenja

Ultravioletni zraci ubrzavaju starenje kože jer podstiču lučenje enzima koji razgrađuju kolagen. Da biste sprečili – štetne uticaje zračenja, nutricionisti predlažu da se hranite namirnicama koje pomažu očuvanje kolagena ili čak podstiču njegovu veću proizvodnju. To su losos, tofu, soja, spanać, ćuretina i borovnice koji dokazano eliminišu bore na licu i odlažu njihov nastanak za pozniju dob.