Dolazi Nibiru: Smak svijeta na pomolu…

Nibiru, poznatiji kao nepoznati Planet X u Sunčevom sistemu, na jurećoj je projekciji ravno kroz središte Sunčevog sistema, kažu teoretičari zavjere, a prenosi Independent.

Nibiru je od Zemlje veći između četiri i 10 puta, a orbita oko Sunca mu je znatno veća od one patuljastog planeta Plutona. Svakih nekoliko stotina hiljada godina, taj se misteriozni planet zaleti u središte Sunčevog sistema, negdje između Neptuna i Marsa te time uzrokuje apokalipsu na Zemlji.

 Da ne ulazimo u pikantne detalje te teorije zavjere i svakojakih navoda o kontaktima s vanzemaljcima te koješta sličnog, treba istaći da je sudnji dan najavljivan već za 2003., 2007., 2012. i 2015. godinu, ali se “čudom” eto nije dogodio.

Zašto? Zato što pravi naučnici, odnosno oni koji svoje živote posvećuju istraživanju svemirskih prostranstava, očitavanju podataka dobivenih iz sve tehnologije poslane u svemir ili uperene u njega i koji iste podatke interpretiraju i prenose široj zajednici u obliku novih otkrića, zapravo tvrde da Nibiru – ne postoji.

S druge strane imate teoretičare zavjere čija interpretacija naučnog istraživanja predstavlja loše prerađen video na YouTubeu i gomila praznovjerja i pseudoznanstvene fikcije.

Ipak, naučnici su pronašli i još uvijek pronalaze dokaze o postojanju devetog planeta na dalekom kraju Sunčevog sistema. Ključna riječ ovdje je – dalekom.

Don Yeomans, šef programa NEO (Near-Earth Object), NASA-inog Jet Prpulsion laboratorija, ističe da ne postoje gravitacijski dokazi utjecaja takvog nebeskog objekta (Nibirua na njegovoj putanji usuda) na planete u Sunčevom sistemu.

 

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/265164/dolazi-nibiru-smak-svijeta-na-pomolu#sthash.hs6SFT3i.dpuf