Dlan je čudo, na dlanu imaju tačke za sve boljke!!!

Niko se neće posvetiti vašem zdravlju ako ne učini. Izliječite sebe i svoje bližnje pomoću ove nevjerovatne metode.

Iako je moderna medicina otkrila mnogo toga, ipak, ona može riješiti određene probleme, pogotovo kad se radi o pitanju bolesti.  Ljekari uglavnom nemaju vremena da se posvete čovjeku kako bi trebali, a svi su završili “krpljenjem rupa”, odnosno, saniranjem gotućih problema i ispunjavanjem postupka.

Jedan Francuski ljekar, koji je bio upoznat s alternativnim metodama liječenja, kad ga pitali da uporedi konvencionalnu i alternativnu medicinu,  rekao je da bi, ako bi bila potrebna operacija ili saniranje nekih akutnih bolesti, uvjek otišao kod konvencionalnog ljekara, dok hronične probleme, radije obratio alternativnom iscjelitelju.

Ljekari, kao niko ko drugi, nemaju vremena da se posvete toliko dugo kao što možete sami sebi da se posvetite.  Ali, potreban vam je neki sustav koji bi mogao koristiti kako bi se pomoglo sebi, kao i uglavnom podrazumijevati vrijeme učenja.

Srećom, postoji i jedna metoda koju, iako je kompleksna i ne može se naučiti za pet minuta, ipak, možete odmah početi da koristite.  Pritom, ona je vrlo učinkovita, čak i kad primjenjuje početnike, ono što je najvažnije, ako se pridržavaju osnovnih pravila, potpuno je bezbijedna.

U pitanju je korejska akupresura šake i stopala koja se zove “Su-Jok” (Su-Đok), što bukvalno znači šaka-stopalo.  Slično kineskoj tradicionalnoj akupunkturi ili ajurvedskoj medicini, ova metoda se bazira na učenju o mjerenju energije koja je povezana s našim organima.

organizam-na-dlanu 2

Naime, svaki organ je dio cjeline našeg organizma, a ne izolovan sistem, i povezan je s ostatkom tijela i uma, kako biohemijski i neurološki, tako i energetski. Prije nego što dođe do bolesti organa, prvo dolazi do energetskog poremećaja. Tada je mnogo lakše otkloniti problem nego kad organ oboli. Međutim, postavlja se pitanje kako da znamo da je došlo do poremećaja? Zbog stresne svakodnevice i ubrzanog načina života, izgubili smo prirodni osjećaj koji nam govori da nešto nije u redu.

organizam-na-dlanu-3

Su Jok akupresura nudi odgovor. Budući da je cio organizam ocrtan na šaci (ili stopalu), možete na njoj pronaći tačke koje su povezane s određenim organima. Na fotografijama se vidi gdje se koji organ nalazi na šaci. Ako imate problema s nekim organom, na vašem dlanu sigurno postoji odgovarajuća tačka koja je mnogo bolnija na dodir od drugih tačaka na šaci. Važi i obrnuto – ako je neka tačka na dlanu mnogo bolnija na dodir od ostalih, imate problem s nekim organom, a s kojim tačno, može se utvrditi preko korespondencije prikazane na fotografijama. Na slici iznad prikazano je gdje se na šaci nalaze pluća i srce, a ispod su dodati debelo crijevo i jetra.

organizam-na-dlanu-4

Dijagnostika, kao i liječenje, u ovom sistemu se radi pomoću dijagnostičkog štapića (na slici ispod). Naravno, nije neophodan baš taj štapić, već je potrebno naći bilo kakav špicast, ali ne oštar, predmet. Može da posluži i prazna hemijska olovka, a najsličniji predmet dijagnostičkom štapiću, koji vjerovatno imate u kući, jeste heklica.

organizam-na-dlanu-5

Sve što je potrebno da znate jeste to da svakoj tački na tijelu, odnosno svakom organu, odgovara određena, korespondentna tačka na šaci. Ako posmatrate šaku kao tijelo, palac predstavlja glavu i vrat, kažiprst i mali prst – ruke, srednji i domali prst – noge, unutrašnja strana dlana – grudi i stomak, a spoljašnja – leđa. Tako će, na primer, desna podlaktica biti drugi zglob na malom prstu lijeve šake ili drugi zglob na kažiprstu desne šake. Vrat će biti drugi zglob na palcu obe šake, a glava prvi zglob. Po toj logici treba tražiti korespondentne tačke.

organizam-na-dlanu-6

Kada nađete odgovarajuću točku, potrebno je dijagnostički štapić, ili predmet koji služi u tu svrhu, a zatim stavite kuglicu u drugu stranu , a zatim stavite sjemenku heljde i prilepiti flaster trakom (ili semenke heljde su najzgodnije za početak), u video-klipu iznad. Samo sa ovim uspješno možete sami da se liječite od migrene, bolova u leđima i vratu i sličnih tegoba. Rezultati su gotovo trenutni, a za trajno rješenje, ipak, treba biti uporan. Budući da svaki od nas bolest leđa, pronađite odgovarajuću točku i stanite na put bolovima.

organizam-na-dlanu-7

Izvor:  telegraf