Dijete prva žrtva zemljotresa u Zagrebu

Potvrđeno je iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba

Petnaestogodišnje dijete prvo je žrtvovalo potresu u Zagrebu, potvrđeno je iz Zavoda za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

– Dobili smo dojavu o urušavanju zgrada u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći izabrana je na terenu i našla je teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazalo značenje života – rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu za Hinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, a ne tamo je konstatirana njegova smrt.

Nevjerojatno, ali istinito. U subotu navečer Zagreb nikad u istoriji nije bio prazan, zbog straha od koronavirusa na ulicama hrvatske metropole nije bilo gotovo nikoga.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije potpuno drugačija priča. Potres koji je u 6.24 zatražio je natječaj za sve građane koji su izabrani na ulicu zbog straha od novog podrhtavanja tla. I to je bio dobar potez, samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je novi potres.

Cijelim gradom tutnjaju sirene, mnogo je štete, intervencija vatrogasaca i policije već sada ima mnogo. Čini se da su najpopularniji sami centri Zagreba – pao je vrh katedrale, žbuka je vozila po automobilima.

Dobili smo dojavu o urušavanju zgrada u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći izabrana je na teren i naš je teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazalo značaj života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, a ne tamo je konstatirana njegova smrt.

„Za virus zemljotres nema važnosti, pa ni po njegovoj logici. Svi vi koji ste vani, Zagreb je epicentar, udijelite jedni od drugih. Doznajte da sada treba biti solidarnost i oslobađanje za najbliže, prijatelje i porodicu, ali i pružiti jedni od drugih jer vrijeme ugrožavati zdravlje sebe i svoju porodicu “, poručio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Fokus i Dnevni Avaz