Dečak (5) se probudio iz kome, a njegove prve reči u bolnici SLAMAJU SRCE

Ostao bez cele porodice, a njegove prve reči u bolnici SLAMAJU SRCE: Mališan koji je jedini preživeo tragediju u Italiji se probudio iz koga.

Petogodišnji dečak, koji je jedini preživio pad kabine žičara u kome je poginuo 14 osoba, uključujući oba njegova roditelja, pitao je: “Gde su mama i tata?” kada se probudio u bolnici.

Izraelac Ejtan Bajran čudom je preživio tragediju na Alpimi u kojoj su stradali njegovi majka i otac, mlađi brat, prababa i pradeda.

Hrabri dečak je veći dio tjedna bio na intenzivnoj nezi, ali sada diše samostalno, iako mu je i dalje teško da govori.

Кada se probudio video je svoju tetku Aju pored svog kreveta u dečjoj bolnici u Torinu. Prvo je rekao da ga boli grlo, a zatim je pitao gde se nalazi i zašto je tamo, prenosi “Dejli mejl”.

Nije poznato da li su mu saopštene potresne vesti da su njegova majka Tal (26), otac Amit (30), mali brat Tom (2) i prabake Jizak Koen (81) i Barbara Кoninski (71) mrtvi.

Generalni direktor bolnice Đovani La Vale rekao je da Ejtan ponekad pita za roditelje i da je njegova tetka stalno sa njim.

Nakon tri dana u indukovanoj komi, petogodišnji izraelski dečak, probudio se u potpunosti u sredu, počeo da diše samostalno.

Prema rečima doktora, dečak reaguje dobro na lečenje, ali su i dalje rezervisani što se tiče prognoza. Njegovi baka, deka i ujak odleteli su u Izrael i sahranili njegove roditelje i

brata u selu u sjevernom Izraelu. Prababa i pradeda sahranjeni su u petak.

Pored tetke Aje i doktora, pored njega u bolnici je i tim psihologa koji pokušava uspostaviti kontakt sa detetom.