Darko Lazić nakon buđenja iz kome komunicira sa doktorima

Darko Lazić danas je probuđen iz vještačke kome, u kojoj je bio šest dana, nakon što je prošle nedjelje doživio tešku saobraćajnu nezgodu u Brestaču, a ljekari su otkrili nove detalje.

Darko Lazić danas je probuđen iz vještačke kome, u kojoj je bio šest dana, nakon što je prošle nedjelje doživio tešku saobraćajnu nezgodu u Brestaču, a ljekari su otkrili nove detalje. Doktori su u toku današnjeg dana probudili Darka Lazića, koji je od utorka bio u komi. Doktori su navodno odlučili da mu ne daju lijek koji ga smiruje i uspavljuje, dok su mu šanse za oporavak sada nešto veće.

Od trenutka prijema u bolnicu Darko je bio u vještačkoj komi. Ljekari su utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.

“Da bi postojala mogućnost za oporavak mora biti miran, što se postiže lijekovima. Oduzima mu se svijest, mišići se relaksiraju, daju se lijekovi protiv bolova, i tako sve dok se organizam malo ne oporavi. Potom polako počinju da se isključuju lijekovi. Vraća se svijest, mogućnost pokreta”, naveli su ljekari pojasnivši situaciju u kojoj se Lazić našao.

“S obzirom na povrede pluća, pacijent ostaje do daljnjeg na mašini, uz pomoć koje diše”, dodali su oni.

Podsjetimo, danas su Darka u bolnici posjetili kuma Andreana Čekić, majka, otac i vjerenica, koji su otkrili da će pjevač biti bolje. U toku dana je Milan, Darkov otac, izjavio za “Kurir” kako su njegovog sina probudili iz vještačke kome. Lazić je 23. oktobra doživio stravičnu nesreću.

“Svi su sretni, bila je i Andreana, majka, otac, djevojka. Presretni smo! Idemo dalje, vjerujemo u ljekare, oni daju sve od sebe, ima maksimalnu njegu, maksimalnu brigu, ozbiljan tim stručnjaka je pored njega, od direktora centra do načelnika odjeljenja svi se trude da bude najbolje. On je mlad momak i zdrav, tako da se nadamo najboljem”, rekao je Darkov prijatelj i tjelohranitelj Miljan za “Pink”.

(Kurir)