DA VAŠA TERASA BUDE KAO IZ SNOVA: Detalji čine čuda, ali ipak OVA stvar je najbitnija

Balkon, terasa su mjesta stvorena za uživanje, naravno ako su uređeni na odgovarajući način.

Čak i najmanji prostor može se prilagoditi i pretvorti u vašu malu oazu.Ovo je pravo vrijeme za uređenje balkona i terasa koji sa samo malo detalja i ideja mogu postati pravi mali raj za odmor i ljetna opuštanja uz koktel ili kavu. Ipak, svi dizajneri složit će se oko jednoga; uložite više u ono što ne mijenjate često, poput podova i pločica, te ne podilazite trendovima ukoliko ih ne želite mijenjati svake dvije godine

Prostorima u kojima dolaskom lijepog vremena mnogi sada najviše borave, terasama i balkonima, često se pridaje manje pažnje nego uređenju interijera – iako makeover eksterijera ne mora biti zahtjevan proces.

Pri uređenju, najvažnije je obratiti pozornost na detalje jer upravo oni čine značajnu razliku pa je tako, primjerice, kod terasa i balkona ispravan odabir podnih obloga od velikog značaja. Upravo ta stavka prostoru daje presudnu estetsku notu, a za razliku od boja zidova ili namještaja koji se u interijerima mogu češće mijenjati, pločice i podne obloge su detalj koji će u prostoru biti prisutan najduže od svih elemenata – a zbog čega zaslužuju posebnu pažnju.

Kada je riječ o trendovima, u Hrvatskoj i svijetu veliki hit su podne obloge koje podsjećaju na prirodne materijale poput kamena – posebno omiljenog upravo na terasama i balkonima jer se savršeno stapa s prirodnim okružjem. Pločice u imitaciji kamena ili drva te ostalih materijala inspiriranih prirodom danas dolaze u raznim bojama, oblicima i veličinama dok njihovo održavanje ne iziskuje previše truda. Popularne su i drvene podne obloge koje čak možete i sami postaviti – uz malo truda i dobre volje.