Da malo razdrmamo naše vijuge!!! :D

Svi možemo raspravljati o nizu stvari, ali svi se moramo složiti da je vježba neophodna za bilo kakav napredak. Zato je takođe neophodno osposobiti mozak kako bi poboljšao svoje sposobnosti. Da bismo to mogli učiniti možemo: – Igrati igre;  – Čitati;  – Složiti puzzle. Još jedan način da vježbate svoj mozak je riješiti sve vrste zagonetki. Oni su zabavni i jako izazovni. To bi mogao biti matematički problem ili neka slika koju trebate riješiti, to je jedan od najboljih načina da poboljšate sposobnosti vašeg uma.

Okupili smo 4 zagonetke s odgovorima, tako da se ne izgubite. Najprije pročitajte pitanje i pokušajte najbolje riješiti. Nemojte ići sve dolje tražeći odgovore i varati.

1. Matematika Ovo je zagrijavanje. Ne morate misliti (puno). Nemojte samo koristiti kalkulator.

– Prvo, trebate misliti na broj s jednom ili dvije znamenke.
– Pomnoži taj broj za dva.
– Dodajte 12 na rezultat.
– Podijeli taj broj za dva.

– Sada oduzmite izvorni broj od trenutnog.
2. Vrata

Ti si u sobi s troje vrata. Crvena vas vodi u vatrenu prostoriju koju niko ne može ugasiti, plava vrata u prostoriju punoj smrtonosnih ubica i zelena vrata u prostoriju punom lavova koji nisu jeli tri godine. Koga odabrati?

Jesi li dobro odabrao? Najbolji odgovor je….

3. Vodospremnici

Koji će se od ova četiri spremnika napuniti prvi?

4. Trka

Ako ste bili u trci, a vi nadmašite osobu koja je bila na drugom mjestu, gdje bi se nalazili?

Izvor slika: 24viralphotos.com  ODGOVORI NA KRAJU OBJAVE:

Muji se dopadne kći rabina i poželi je da je oženi. Zato je otišao do njenog oca da zatraži ruku njegove kćeri. Rabin mu reče : Mujo, vidiš mi smo Židovi. Ako hoćeš da se oženiš mojom kćeri, moraš prvo proći jedan test. Uzmi ovu narandžu i dođi ujutro. Mujo je bio malo začuđen kada je otišao od rabinovih. Slijedećeg dana se vratio kod njih: -Šta si uradio sa narandžom? upita ga rabin -Pojeo sam je, bio sam gladan. -Jako loše! Vidiš, mi iscjedimo naranču i od ocijeđenog soka napravimo odličan liker. Zatim podijelimo narandžu na dvoje, polovicu damo siromašnima, drugu polovicu razdijelimo među članovima porodice. Polovinu sjemenki slijedeće godine posijemo, a polovicu prodamo na tržnici. No dobro, dajem ti još jednu šansu i priliku. Uzmi ovu salamu i dođi ujutro… Mujo ode neraspoložen i drugog dana dođe opet. -Šta si uradio sa salamom? upita ga rabin. -Od konopca kojim je bila zavezana sam napravio pertle za moje cipele. Od malog aluminijskog prstena koji je bio na salami sam napravio medaljon za vašu kćer. Prerezao sam salamu na pola i polovicu dao prosjaku, a drugu polovicu podijelio sa porodicom. -Vrlo dobro! kaže mu rabin. -A šta si napravio od crijeva u kome je bila salama? -Od crijeva sam napravio prezervativ s kojim sam nate*nuo vašu kćer, a vama sam donio ostatak toga mlijeka da napravite jogurt ili kefir…

Haso je iskoristio sve bonuse za bolovanja, dolazi kod ljekara u medicini rada: -Doktore treba mi neki dan bolovanja. -Može al’ moraš da uradiš analize, – kaže doktor i protrlja tri prsta – krv i …
-Znate doktore, ja krv vadim samo iz vene – odgovori Haso savijajući ruku u laktu. -Dobro, a onda ćeš … -kaže doktor, vidjevši da ga je ovaj dobro nasamario – da odeš kod našeg poznatog neuropsihijatra. -U međuvremenu doktor pozove kolegu i ispriča da ga je Haso nasamario i da ga otkači. Kuc, kuc, na vratima kod neuropsihijatra … -Šta čekaš, ulazi i svlači se! Ne obraćajući pažnju na njega, doktor ga upita: -Pa zar se još nisi još skinuo? -Evo odmah. Haso go ko od majke rođene stoji s rukama na međunožju i razgleda po ordinaciji. Doktor podiže glavu i dreknu:
-Šta se držiš dole?! A Haso će: -Pa, znaš doktore, … ja sam naviko kad dođem kod doktora da mu uvijek nešto donesem.

ODGOVORI NA TEST: 1.– To je 6, zar ne? 2. Najbolji odgovor je odabrati zelena vrata. Lavovi nisu jeli 3 godine. Mrtvi su! 3. Svi će se istovremeno napuniti. Da, treći bi se popunio gotovo na vrh i tada će početi puniti četvrti, zatim drugi i prvi. 4. Bit ćeš na drugom mjestu. Samo biste uzeli njegovo drugo mjesto, ništa drugo.