Da malo razdrmamo moždane vijuge :D

Zagonetke i mozgalice su podjednako zabavne svima. Ipak, one ne moraju biti samo sredstvo za ubijanje vremena i razbibriga, nego i odličan test kojim možete provjeriti moždane vijuge, koncentraciju i logiku. Pokušajte sa ove 4 zagonetke odnosno mozgalice.

1.KOJI BROJ NEDOSTAJE??

2.KOJI JE SAT IGRAČKA??

3.KO LAŽE??

4.KAKO JE OVO MOGUĆE??

Rješenja ako niste uspjeli nudimo vam na kraju objave.

 

Dva se lika voze na jednom motoru kroz neko selu. Odjenom ovaj koji je vozio zaustavi motor i kaze: Ne mogu vise voziti, slic na jakkni mi puko i zrak me udara u prsa. Na to mu ovaj iza kaze: Samo okreni jaknu naopacke i to je to. I tako i bi, on okrenuo jaknu i voze se i nakon 3 kilometara oni slete s ceste. Dosla prvo policija pa hitna. Dolazi bolnicar do policajca koji je pomagao unesrecenima i pita: Ima li znakova zivota? Policajac: Na onom tamo ima, a na ovom vozacu vise nema nakon sta sam mu okrenuo glavu u pravu stranu.

 

Došla plavuša kod lekara, sjedne, prekriži noge i počne se žaliti: Doktore, pomozite, imam jedan velik problem … Doktor se nagne naprijed i sa zanimanjem je upita: Recite, što vas muči? Plavuša se požali: Jednostavno nema mi pomoći … kad vidim nekoga da pali cigaretu, odmah poželim seks … Doktor se uvali u stolicu, izvuče cigaretu i reče: Samo vi nastavite …. nadam se da vam ne smeta ako ja zapalim …

 

Nađe se Fata ujutro na kavi s prijateljicama i nakon nekog vremena jedna skupi hrabrosti i upita je: Fato, bona, priča se po komšiluku da si se neki dan cijelo jutro seksala s prosjakom? Fata mirno odgovara: Jesam, i? Prijateljice se pogledaju i jedna reče: Pa dobro, zašto? Fata se nasmije i ispali: Pa došao čovjek i pristojno pitao mogu li mu dati sve ono što Mujo ne koristi .

 

Mujo danima poboljeva ali nikako da ode ljekaru. Nagovara njega Fata, nagovara ga jaran Haso ali Mujo se jednostavno boji ljekara. Kaže njemu Haso: Mujo ako se već bojiš ljekara, pa idi u apoteku i pitaj možda tioni šta znaju o tome. Ode Mujo do apoteke, sasluša njega apotekar i kaže mu da se hitno javi kod svog ljekara. Ipak ode ljekaru i čim je ušao ljekar koji je važio za arogantnog tipa ga upita šta mu je. Mujo mu ukratko ispriča sve i na kraju mu kaže: Pa bio sam juče u apoteci i apotekar je rekao … i kakvu je glupost rekao taj tvoj apotekar? Da se prvo javim Vama!

 

AKO NISTE USPJELI RIJEŠITI EVO ODGOVORA:

  1. KOJI BROJ NEDOSTAJE??- BROJ 3-

2. LIJEVI SAT JE IGRAČKA. KAZALJKA KOJA POKAZUJE MINUTE SUVIŠE JE DUGAČKA

3.KO LAŽE??-ROBERT IMA TRI SESTRE KOJE SU DOKTORI-

4KAKO JE OVO MOGUĆE?-NE IGRAJU JEDAN SA DRUGIM(morate da razmišljate izvan kutije)