Da li je moguće predvidjeti brojeve na Bingu?

Od kako je postao popularan, Bingo se smatra igrom na sreću. Jasno je da vam je zaveliki dobitak potrebno mnogo sreće, ali izgleda da nije sve u tome.

Barem tako tvrdi brazilski matematičar Renato Gianella, čija se teorija zasniva upravo na složenim   matematičkim operacijama.

Ovaj neobični matematičar uradio je studiju baziranu na 20 lutrija iz cijelog svijeta, na  osnovu koje tvrdi da je moguće predvidjeti brojeve koji će biti izvučeni

– uz pomoć teorije vjerovatnoće, odnosno zakona velikih brojeva. Prosto rečeno: neki brojevi se u dobitnim kombinacijama pojavljuju mnogo češće od drugih!

 

Šta kaže Geometrija vjerovatnoće?

Gianella je svoju teoriju nazvao “Geometrijom vjerovatnoće”, a zapravo nam govori o tome kako Bingo brojevi slijede predviđeni uzorak,

ali i da određene kombinacije brojeva imaju istu vjerovatnoću pojavljivanja u izvlačenju. Matematičko predviđanje brojeva i kombinacija toliko je složeno,

da vam je potrebna barem fakultetska diploma iz matematike da biste ga razumjeli.

Kako bi teoriju približio svima, Brazilac je napravio online aplikaciju koja otkriva šablone i predviđanja, a usput nudi i matematička objašnjenja.

Ako želite probati učinkovitost njegove teorije, uradite to na linku.

Sama aplikacija bazirana je na izvlačenjima čak 20 lutrija iz različitih zemalja i koristi uzorke brojeva koji se učestalo pojavljuju. S obzirom na to da aplikaciju koristite anonimno,

nije poznato da li je i koliko ljudi dobilo na lutriji koristeći je. Ipak, vrijedi probati!

 

Teorija “vrućih i hladnih brojeva”

Nije tajna da mnogi od najupsješnijih igrača lutrije traže obrasce među prethodnim izvlačenjima, a većina vjeruje u tzv. “vruće” i “hladne” brojeve.

Vrući brojevi se zasnivaju na teoriji da će se brojevi koji su u posljednje vrijeme često izvlačeni, vjerojatno nastaviti pojavljivati. S druge strane,

hladni brojevi se temelje na teoriji da brojevi koji se neko vrijeme nisu pojavljivali, uskoro moraju “izaći” u dobitnoj kombinaciji.

Bez dobre statistike, nema logistike!

Koju god teoriju da volite, istraživanje je veoma bitno! Stoga smo vam pripremili analizu jedne od najvećih svjetskih baza podataka među lutrijama.

U pitanju su podaci Euro Jackpot-a, evropske međunarodne lutrije čiji je najveći isplaćeni dobitak čak 330.000.000 eura. Podaci se odnose na posljednjih osam godina,

koliko postoji ova evropska lutrija. Pogledajte šta kaže statistika Euro Jackpot-a, pa možda upravo na osnovu nje dođete do strategije za dobitnu kombinaciju!

Najčešće izvučeni brojevi: 49, 19, 7, 35, 18, 8 i 5, s tim da se brojevi 8 i 5 pojavljuju duplo češće od svih ostalih najčešće izvučenih brojeva.

Najrjeđe izvučeni brojevi: 48, 50, 27, 2, 37, 10 i 9, a broj 9 je broj koji ubjedljivo najrjeđe “izlazi” u dobitnim kombinacijama.

Teoriju je najbolje probati u praksi

Sada kada ste teoretski i statistički potkovani, možete oprobati svoju strategiju.

OSLOBOĐENJE PORTAL