Čudne su ove komšinice ujutru?? :D

 

Imao policajac mačku kod kuće, pa kad muje više dosadila, odluči da je se reši. Odnese on nju u jednu ulicu dalje i ostavi je. Kad se vratio kući, a ono mačka došla pre njega. Odnese je on drugi dan par ulica dalje pa je opet ostavi. Kad se vratio kući, mačka opet tu. Razbesni se on, pa je odnese čak u drugi deo grada i ostavi je…. Posle dva sata, zove on ženu na mobilni: -Ženo, je ‘l se mačka možda opet vratila? – Jeste. – Daj mi je, ‘leba ti, na telefon, da je pitam kako da se vratim kući!

Mujo došao u kafanu i pred sebe na stol ponosno stavi novi telefon, pa ga Haso upita: – Mujo, bolan, jel’ ti to novi telefon? Mujo ponosno klimne: – Jest’, vala, novi ajfon! Haso ga zadivljeno gleda: – Auu… pa kol’ko s’ ga platio? Mujo odmahne glavom: – Ništa, osvojio ga na utrci… Haso se zbuni: – Kakvoj bolan utrci? Ko je trč’o? Mujo se nasmije: – Vlasnik ajfona, pandur i ja!

Učiteljica: Zamislite da ste u specijalnoj jedinici i da vas je služba poslala da spasite dva davljenika, crnca i belca. Кoga bi ste vi spasili? Slovenac, Bosanac, Hrvat i Srbin se javljaju. Slovenac: Čujte, ja bi prvo spasio crnca. Oni su obdareni. Bosanac: Učiteljice, ja neću spasiti nikog! Slovenac: Pa moraš! Učiteljica: Da li si normalan?! Pa ti si tamo poslat da spašavaš davljenike. Bosanac: Jesam, bona, ali ne znam da plivam! Hrvat: Кao i svaki Кroat, pravoga kroatskoga podrijetla, naravno, spasao bi obojicu. Slovenac: Ma laže, učiteljice! Srbin: Ja bi spasio samo crnca! Slovenac: Eto vidite! Srbin: Ali ne zbog njegovog razloga. Imam ja svoje razloge. Učiteljica: A koje to razloge? Srbin: Možda je belac Hrvat. Neću da rizikujem.

Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno večeri dolazi Hasi u snu da mu javi. -Haso,imam jednu dobru i jednu lošu vijest. – reče Mujo. -Kaži prvo dobru. – odgovara Haso. -E pa ovako,dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra. -Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.  –Je*i ga, braniš u nedjelju!!!