Čega bolan sirčeta!!?

Mujo i Haso na odmoru u Njujorku zapili se malo u jednom klubu i u sitne sate se vraćaju u hotel, kad ugledaju iz jednog kontejnera vire ženske noge. Priđu oni bliže da vide što je unutra, kad tamo mrtva plavuša u kontejneru. Gleda Mujo i vrti glavom: -Ccc… moj Haso, što ovi Amerikanci bacaju – ovo se u Bosni moglo gu**ti još bar deset godina.

Omanji dječak stoji na snijegu i plače. Nailazi neka fina gospođa i upita: – Je li mali, što plačeš? – Smlzle mi se luke, pa ne mogu da izvadim pišu da piškim ): Žena se sažali i kaže: – Dođi vamo da ti pomognem – ali kad ga izvadi, iznenadi je veličina. Mali završi, a gospođa ga upita: – Je li dječko, koliko ti imaš godina? – Tlies tli.

Mujo i Haso usred pustinje. Mujo nosi telefonsku govornicu, a Suljo vreću kamenja. Pita Haso Muju: -Što će ti, bolan, telefonska govornica? -Radi lavova, -kaže Mujo – Kako bolan, radi lavova, – pita Haso. – Fino, potjera me lav, ja spustim govornicu, uđem unutra, zatvorim se i zovem upomoć. – A što će tebi, ba, vreća s kamenjem, – pita Mujo sad Hasu. – Kako što će mi. Isto radi lavova. – Kako to. – Potjera me lav, ja bacim vreću i lakše mi je bježat, – kaže Haso