Ćao rogonjo!!! :D

Mali Mujica obleče oko mamice Fate i traži malo džeparca, a Fata mu lijepo kaže: Muj’ce idi ti svom babi kod njega su ti pare i od njega traži. Muj’ca skupi napokon hrabrost, dođe u dnevnu sobu, stane ispred televizora tako da ga Mujo mora vidjeti i upita: Babo, mogul’ te pitat’ dva pitanja? Mujo klime: Jašta, Muj’ce, al’ pitaj brzo i miči se od televizora, ne vidim ništa!! Mujica se nakašlje, proguta knedlu i upita: Babo, ‘oćeš li mi povećat’ džeparac i zašto nećš?!

Mujo i Fata prvi put na moru. Uživali cijeli dan na plaži, a kad je pala noć otišli na večeru. Nakon fine večere krenuli u šetnju duž obale. Stoje oni tako na rivi, a Mujo gleda u svjetionik i ne trepče. Fati poslije nekog vremena dojadi, pa ga upita: Mujo, bolan, šta radiš?? Mujo pogleda Fatu i kaže joj: Baš su strpljivi ti svjetioničari, sad sam baš brojao, hiladu pesto osamdeset puta je vjetar ugasio svjetlo, a oni ga svaki put ponovno upale. Fata odmahnu rukom i u sebi kaže- ja hajvana čovjeka majko mila…

Šeta Mujo čaršijom i ugleda Kineza koji prodaje naočale. Mujo se zaustavi i gleda sunčane naočale, a prodavač ga upita: Jeste li za jedne stvarno posebne naočale? Mujo ga pogleda i odgovori: Daj da vidim kakve su. Prodavač mu namigne i pruži naočale. Mujo ih stavi i ugleda sve ljude oko sebe gole. Veselo pogleda prodavača i kaže. Uzimam! Krene Mujo kući i putem se smije kao blesav gledajući gole ljude, uleti u kuću i odmah s vrata kaže: Fato, bona, vidi što sam kupio! Pogleda on u dnevnu sobu, kad tamo Fata i Haso na trosjedu sjede goli. Mujo skine naočale da ih pokaže Fati, kad ono Fata i Haso i dalje goli! Mujo ponovno stavi naočale, pogleda ih gole, skine ih, ovi i dalje sjede goli! Mujo se ljutito okrene na peti i izađe van iz kuće gunđajući: Već se pokvarilo jeftino Kinesko sranje, sad moram ići zamijeniti za druge ….