Ćale će morati ići na obuku :D :D

Bili Slovenac, Bosanac, Srbin i Crnogorac u jednom avionu. Iznenada, avion se pokvari i počne da pada. Pošto su u avionu bila samo tri padobrana, a njih četvorica, svaki počne da se otima za padobran. Kaže Crnogorac:
●Nas je malo. Ako ja poginem, biće nas još manje. Bosanac mu da padobran. Zatim kaže Slovenac:
●Mi Slovenci smo pametni ljudi, šteta bi bilo da ja poginem. Srbin mu da padobran. Slovenac i Crnogorac iskoče, a Bosanac kaže Srbinu: ●Šta ćemo ja i ti, jarane? Nas dvojica, a jedan padobran. Srbin odgovori:
●Ne brini se ti ništa, imamo mi dva padobrana. Ja sam Slovencu dao ranac – on je pametan, smisliće nešto do zemlje.

Vicevi o plavušama usporavaju plavušama rad mozga -Zbirka bezvremenskih viceva o plavušama. Kad pročitamo ove duhovite viceve zaista dobivamo dojam da je sva glupost ovoga svijeta pala na njihova leđa. Seksističkih je viceva bilo od pamtivijeka. Ali žene su ranije u njima bile čangrizave supruge, dosadne punice i zavodljive ljubavnice, no nisu patile od manjka sivih moždanih stanica kao danas. Ostavljamo na vama da sami odlučite ima li u ovim vicevima istine ili se samo radi o glupim stereotipima i muškoj osveti. Nekako nam se čini kako su plavuše u vicevima i šalama tim gluplje što su u stvarnom svijetu uspješnije u obrazovanju, bolje na radnom mjestu i prisutnije na top pozicijama u društvu. No kako bilo ovo je činjenica… Plavuše sporije rade testove inteligencije poslije čitanja viceva o glupim plavušama, pokazali su rezultati istraživanja koje su proveli njemački stručnjaci. Oko 80 žena s različitom bojom kose radilo je testove inteligencije s ciljem da se utvrdi koliko brzo i točno su u stanju riješiti ih. Međutim, prije nego što su počele raditi testove, polovina žena je morala pročitati viceve o glupim plavušama. Plavuše uopće ne misle da su glupe, ali kad čuju negativne društvene stereotipe o sebi, one pristupaju testovima znatno opreznije, a to znači sporije.

Haso je godinama imao problema sa sluhom. U kući ga niko ništa ne pita, niti on kome šta i govori. Kako nije dobro čuo nije ni obraćao pažnju šta ko priča. Na kraju ipak ode liječniku koji mu operacionim zahvatom potpuno povrati sluh. Kad je nakon mjesec dana došao na kontrolu, lijećnik mu kaže: -Sluh Vam je gotovo savršen. Vaša porodica je sigurno jako zadovoljna zbog toga. Nisam im uopšte rekao. Samo sjedim i slušam što pričaju… znate imam namjeru napisati testament pa neka još malo ću sačekati…

Župnik i zvonar stoje uz seosku cestu i zabijaju u zemlju tablu s natpisom: – “Kraj je blizu! Okrenite se dok nije prekasno!” Ne prođe malo kad pored njih projuri auto, vozač kroz prozor viče: – Pustite ljude na miru, fanatici vjerski!! Kroz nekoliko trenutaka se začuje škripa kočnica i onda glasan prasak. Zvonar se okrene prema župniku: – Velečasni ja mislim, možda bi ipak bilo bolje kad bi napisali jednostavno: – “Most je srušen”?