Bože sačuvaj koj je ona debil!!!

Svekrva moje starije sestre je neviđeni debil 🙂 žena je znači dno dna…

Moja sestra se udala prije 10 dana i od svekrve je dobila rokovnik sa receptima koje je ona godinama pisala. Kao da joj sin, muž moje sestre može nastaviti da jede ono što je naučio.
Umjesto zlatnih oglica, narukvica, minđuša moja sestra je dobila “zlatni” rokovnik. Međutim kada smo danas otvorile taj rokovnik da baš vidimo šte je u njemu… znači šok… U rokovniku smo našle tako debilne recepte da je to katastrofa. Recepti za palačinke… hahaha… a koliki je debil a njena svekrva u svim receptima su mjere šolje, čaše, kašike i slične gluposti… kao da su sve šolje, čaše i kašike iste. Ludilo… Da stvar bude luđa moja sestra nikada nije razbila jaje… nikada kobasice nije ispržila… ustvari jeste razbijala “jaja” i pržila “kobasice” ali za te specijalitete joj ne trebaju nikakvi recepti… PRIRODNI TALENATak me razumijete… SESTRA KRALJICA, PIP će matoroj babi znanje u roku mjesec dana, ako ne i brže … Rokovnik sa receptima… koja kravetina… da ga je meni “poklonila” istog trenutka bi završio u vatri…-Ispovesti-

Mujo i Fata vode ljubav. Mujo je na njoj, kad Fata stavi Muji dva prsta iznad glave. Mujo: Šta radis to, bona? A Fata će njemu: Isti si đavo u krevetu! Nakon toga oni zamijeniše mjesta. Mujo njoj stavi dva prsta iznad glave. Pita njega Fata: Jesam li ista đavolica u krevetu? A Mujo će: -Nisi, nego si teška ko krava!

Ibro kamiondžija sa šleperom došao do podvožnjaka i vidi fali mu 1 cm. da prođe. Uzima čekić penje se na kamion i počeo da čekićem udara po konstrukciji šlepera. Staje iza njega šleper, izlazi vozač Haso i kaže mu: Čovjeće šta radiš uništečeš šlepu. Ibro vidno ljut mu kaže: Jarane, samo 1cm mi fali!!-Ama čovjeće pa ispuši gume i biće sve u redu!!!
-A, joj jesi mi pametan, pa ne zapinju mi gume!!!

Dolazi Mujo u banku, razgleda oko sebe, gura ruku u džep, pretura po džepu i službenica već nervozna pa ga upita:
Jel’ dižeš ili ćeš da staviš? Mujo već nervozan pa joj kaže: Dižem bona, dižem!! Službenica gleda kako on pretura po džepovima pa mu kaže: Jel’a šta to tražiš više po džepovima? Mujo i dalje pretura po džepovima pa joj ljutito kaže: Ma čekaj bona, ne mogu da nađem pištolj!!!