Boli vas zub, evo riješen problem pomoću luka!!!

Eksperti kažu da luk može da ima neverovatan efekat na vaše zube poput prirodnog leka. Pogledajte na koji način vam može pomoći

Image and video hosting by TinyPic

Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodan lek.

Možda niste znali, ali luk je odličan lek za zubne probleme. On može da izleči zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javiti.

Image and video hosting by TinyPic

Stavite parče luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo. Razlog za ovo je vrlo jednostavan.

Image and video hosting by TinyPic

Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izleči zubobolju, postoje i druge metode.

Ulje karanfilića je provereni lek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predeo utrne.

Image and video hosting by TinyPic

Analgetska svojstva kapi protiv kašlja mogu da smanje bol. Samo je potrebno da uzmete par kapi na bolno mesto i zubobolja će se ublažiti.

Ispiranje usta analgetičkim svojstvima je takođe dobra ideja za smanjenje bola u zubima. Takođe možete da koristite četkicu za zube kako biste očistili zube od ostataka hrane i bakterija koje izazivaju zubobolju.

Stavite krastavac na bolno mesto i osetićete olakšanje na bolnom zubu.

Stavite toplu kesicu čaja na ugroženo područje i smanjite otok i bol uz pomoć tanske kiseline u čaju.

Image and video hosting by TinyPic

Isecite parče đumbira na sitne komade. Žvaćite ga i držite na bolnom zubu neko vreme. Bol će se smanjiti. Pored ovoga probajte i luk.

Dolazi Mujo u policijsku stanicu, lagano se ljulja, nesiguran na nogama i dolazi do dežurnog policajca. Unese mu se u lice i promrmrlja: – Jarane, ja bi prijavio nestanak … Policajac se odmakne i zbunjeno ga upita: – Što vam je nestalo? Mujo se i dalje ljulja i jedva izgovori: – Moja žena … Fata … Policajac se uozbilji, uzme blok i krene zapisivati: – Doobro …. recite, kad je nestala ta Fata? Mujo mu lagan kaže: – Prije deset dana … Policajac ga zgranuto upita: – Pa dobro čovječe, žena vam je nestala pred deset dana, a vi tek sad prijavljujete? Pa gdje ste do sad bili? Mujo se nasmije i kaže: – Pa slavio s jaranima u kafani …

Sjedi zeko ispod drveća u hladovini. ciagara u ustima, piva otvorena pored njega. Nailaze krave, pa će jedna krava zeki: -Ma, kako te nije sramota, tako mali a već pušiš i piješ!!! Zeko mrtav hladan joj odgovori: -Ma, ko si ti da mi to kažeš, pogledajte sebe!!! Krava će iznenađeno: -A, šta to nama fali?? -Kako šta, pa pogledajte kolike ste, a još grudnjak ne nosite.