Biskupija demantirala da je bratić kardinala Vinka Puljića prešao na Islam

Informacije o ovom događaju objavljene su na Facebook stranici džemata Kalibunar u Travniku, a Anadolija javlja da je potvrdio i Aljo ef. Cikotić, no iz Vrhbosanske
nadbiskupije demantovali su navode da je riječ o bratiću kardinala Puljića.

U džematu Kalibunar u Travniku jučer su dvije osobe primile islam kao vjeru, a jedan od njih je i Danko Puljić, koji je uzeo novo ime Emir.

Podaci o ovom događaju objavljeni su na Facebook stranici džemata, a na svom profilu objavljen je i imam džemata Aljo ef. Cikotić koji je naveo da su petog dana ramazane bili počašćeni prelaskom na islamu dvije osobe koje je Allah uputio.

-Hvaljen neka je Allah koji nas je na Pravi put uputio; mi ne bismo na Pravome putu bili da nas Allah nije uputio. ” (Bedemi, 43.) “, stoji u opisu uz prateće fotografije samog čina u džamiji na Kalibunaru.

Osim Danke, islam je primila i Antonija koja je izabrala novo ime Ajša – Aysha.

Ovo je i za  Anadoliju potvrdio  imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, pred kojim su Danko i Antonija, sada Emir i Aysha, izgovorili šehadet i prihvatili islam.

Cikotić je također potvrdio da je Danko bratić kardinala Vinka Puljića. U razgovoru za AA Cikotić dodan je kako je radost jučer u džamiji na Kalibunaru bila neopisiva,

odnosno svojevrstan čin novog rođenja.

Nakon ovih vijesti oglasi su se iz Vrhbosanske nadbiskupuje, navodeći da Danko Puljić nije bratić kardinala Puljića te da im je zajedničko samo prezime.

-U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod, navode iz nadbiskupije.

Nakon ovih navoda iz nadbiskupije Anadolija povukla je vijest u kojoj je tvrda riječ o bratiću kardinala Vinka Puljića.