Bill Gates: Stiže bolest koja će se širiti slično kao gripa, no to neće biti gripa već “bolest koju svijet još dosad nije vidio”

Slavni biznismeni čija su brojna predviđanja ostvarena – kao i ono o pojavi epidemije, objavio je još jednu zdravstvenu katastrofu koja nam prijeti, a kaže kako će biti znatno gore i pogubnija-

 

Za neke altruistične humaniste, za druge beskrupulozne biznismene u pozadini teorije zavjere – jedno je sigurno, Bill Gates je uspješan čovjek čija riječ ne treba uzimati olako.

Naime, taj je osnivač Microsofta još 2015. rekao je ‘stiže nam pandemija, a mi umjesto da se pripremamo na nju kao za rat, pravimo se da se ništa ne događa’,

a isto ponovio u studenom 2019. godine otkrivajući svoje predviđanje o nadolazećoj zdravstvenoj pošti koja će po njemu uskoro ‘protutnjati svijetom’.

Također, već je tada prorekao kako će biti riječ o bolesti koja će se širiti slično kao gripa, no to neće biti gripa već ‘bolest koju svijet još dosad nije vidio,

a to će se dogoditi u nekom trenutku u sljedećih 10 godina ‘.

 

Zlokobna upozorenja
Danas, u 2021., nakon godinu dana borbe s koronavirusom te brojnim preprekama i promjenama koje je epidemija donijela za cijeli svijet, njegovo proročanstvo kao da se može postići.

Ne, Gates nije ‘gotov’ upozoritelj, pa je tako za njemačke medije izjavio da će nam vjerojatno biti još jedna koja bi mogla biti i do 10 puta gora od Covide.

– Ova je pandemija loša, no buduća pandemija mogla bi biti 10 puta ozbiljna – rekao je da je apelirao na vlade svijeta da se bolje pripreme za zdravstveno prijetnje koje nam stižu.

Trenutačno za nekontrolirano širenje nekog takvog ili još opasnijeg virusa nismo spremni – prenosi njegove riječi Entrepreneur.

Ipak, kaže da postoji ‘pozitivna strana Covida, ako se tako može nazvati, a to su dosadašnje lekcije koje su nam date, ojačane su nas i educirale.

Također, dodao je da se ova trenutna pandemija razvila prije pet godina, svijet ne bi imao cjepivo u tako kratkom vremenu, pa je čestito znanstvenika na postizanju tako

brzog napretka u razvoju injekcije. Pozvao je vladare da pravedno distribuiraju cjelovito i istaknuo kako će se nadati da će se situacija ipak promijeniti tijekom sljedeće godine.

– Tome će sigurno doprinijeti i daljnji napredak znanosti i tehnologije, osim epidemioloških znanja koja smo stekli tijekom korone, moći iskoristiti sve prednosti lijekova,

testiranja, cjepiva… – ističe Gates.

 

Izvor: 24 sata