Biće ovo teško spremanje ispita!!

Fata po običaju nije zadovoljna sa svojim Mujom. Mujo radi po svojim starim navikama, izvali se na kauč, pijucka pivo po pivo i lijeno čita ili gleda tv. Svađa se Fata s njim da joj bilo šta pomogne ali ne ide. Jednog momenta ona ljuta kaže mu: -Ma, bolje da sam se udala za vraga, a ne za tebe!!! Mujo je hladno pogleda i kaže joj: -Kao prvo, to bi bio kraj vragu, a kao drugo brak između bliskih rođaka nije dozvoljen.

Sjedi ekipa za stolom i karta se. Haso se zadubio u karte i polako nekad dobije, nekad izgubi. Ulazi Mujo i kaže Hasi: -Fino Bogami, ti se ovdje kartaš a kod kuće ti Mersiha švalera sa tvojim jaranom. Haso ko opržen skoči i ljutito izleti vani. Nakon petnaestak minuta vraća se za sto, mirno sjeda i uzima karte. Gleda ga ekipa, pa im nije ništa jasno i upita ga Ibro: -Jel’ bolan šta bi koji je tvoj jaran? -Ma, džaba sam samo išao, nikad čovjeka nisam vidio.

 

Polaže Crnogorac vozački ispit već dvadesetak puta. Ulazi u auto. Unutra već sjedi instruktor i dva člana komisije. Sjeda, veže se, vadi 100 eura i stavlja ih poviš glave, kod štitnik od sunca. Član komisije iznenađeno upita: -Što je to, jel to mito …?? Crnogorac: -A nu čoće, jezik ne pregrizo, kakav mito, to je za onog ko mi muštuluk uzme!!!

Mujo i Haso na turističkoj turi po Španiji odluče da jednom vide i poznatu atrakciju, koridu. Dođu oni, sjednu, pa nezadovoljan Mujo reče:  – Vidi onog klauna sto maše onom crvenom krpom, već mi je dosadio, pa kada će već jednom početi prava predstava?  Čuju ih Španci, pa se naljute i poslaše Muju u arenu jer ako toreador ništa ne valja, sigurno Mujo zna bolje. Gurnuše Muju u arenu. Bik se naroguši, pojuri na Muju, a Mujo jadan skamenjen od straha potrči koliko ga noge nose. Ali odjednom bik padne, Mujo mu pritrči, zamahne mačem i ubije ga. Na to oduševljena publika počne da viče  – Mujo, Mujo, ….. Vraća se Mujo sav razdragan, i pita ga Haso:  – Bolan Mujo, kako li ti je samo bilo u areni, da sam ja bio tamo ja bih se usro’ od straha?  Na to će Mujo:  – E budalo, pa šta misliš na šta se bik oklizn’o?

 

Oženio se Mujo Japankom i dolazi mu njegov jaran haso u goste. Čudno Hasi da tako lijepa Japanka se uda za smotanog Muju. -Ma de ti meni jarane kaži kako se vi sporazumjevate? -Ihh, pa mimikom jednostavno je… Kad eto ti njegove žene. Podigne bluzu, pokazujući rukom na dojku. Skoči Mujo, ode u susjednu sobu, pa kroz koji minut izlazi vani. Dolazi sa kantom vode i saspe je ženi na glavu. Hasi ništa nije jasno pa ga upita: -Bolan Mujo šta uradi? -Ma ništa, ona mi rekla da idem kupiti mlijeko, ja otišo u sobu i je*o joj mater i rekao joj da napolju pada kiša.

Perica loše uči, skoro svaki dan problemi sa njim. Da bi ga malo uplašio kaže mu otac: -Ako danas iz matematike dobiješ jedinicu, ja i ti se više ne poznajemo! Kada se Perica vratio iz škole, tata ga je upitao: -Šta si dobio iz matematike? A Perica će na to: Ko si ti!?