Bezobraznik jedan, pa mogao je odmah da kaže…!!!

Mujo i Haso na skijanju. Poče naglo jako nevrijeme. Ugledaše neku kuću i skloniše se. Pokucaše, kad otvara im zgodna gospođa. Mujo i Haso joj objasniše i zamoliše prenoćište a ona će: – Znam da je vrijeme grozno, ali nedavno sam ostala udovica, pa bi ljudi mogli svašta da pričaju ako vam dopustim da prenoćite u kući kaže udovica. – Ne brinite! kaže joj Mujo. Prespavaćemo u štali, a čim se vrijeme proljepša, odlazimo! Žena pristane. Ujutro se vrijeme popravilo i oni krenuše na put. Ostatak vikenda proveli su uživajući u skijanju. Devet mjeseci kasnije, Mujo je iznenada dobio pismo od nekog advokata. Trebalo mu je neko vrijeme da shvati da je to advokat one zgodne gospođe s farme. Ode on kod Hase, pa ga pita: – Sjećaš se one zgodne udovice kod koje smo prespavali kad nas je na skijanju uhvatila oluja? – Sjećam se odgovori Haso. – Jesi li ti možda usred noći ustao i posjetio gospođu? – Pa, jesam kaže Haso i pocrveni jer ga je Mujo prokužio. – I jesi li se možda predstavio mojim imenom umjesto da joj kažeš svoje? – Paaa, jesam, izvini. – A zasto pitaš? Haso će – Nedavno je umrla i sve mi ostavila kaže Mujo.

Dolazi otac kući i zatiče svoju kćerku sa vibratorom.Sa suzama u očima pita je šta to radi, a ona će: -tata da se ne lažemo više: -Imam 40 godina, ružna sam, debela i nezanimljiva. Bolje od ovoga ne mogu … Sutradan kćerka dolazi s posla i zatiče svog oca kako sjedi i gleda televiziju, u jednoj ruci pivo, u drugoj vibrator. -Šta to radiš tata? -Evo, pijem pivo sa zetom.

Pokušavaju baba i djed da vode ljubav ali kod djeda zapelo.Ne može djeda nikako da alatku aktivira. Baba razočarano kaže djedu: – Onemoćao si! Djed joj kaže: – Sjećaš li se kad smo bili mladi šta smo obećali jedno drugom? Pomagat ćemo se međusobno … -Ja ću tebi da podižem noge kada više ne budeš mogla sama, a ti ćeš meni da dižeš alatku.
– Sjećam se, kaže baba. – E pa ja tebi i sada mogu da podignem noge, a ti meni alatku ne možeš! I ko je sada onemoćao?!