Bermudski trougao opet izaizva pažnu: Pojavio se brod koji je nestao prije 90 godina….

Bermudski trokut ne treba nikakav uvod. Ako ste ikada pročitali bilo šta o najvećim neriješenim tajnama na svijetu, siguran sam da će Bermudski trokut biti na vrhu tog popisa!

Poznato je kao usisnik (tajanstveno) bilo čega i svega što dolazi u njegovom području. Od leta do brodova, sve je izgubilo put ovdje. No ono što se dogodilo nedavno moglo bi biti samo prokletstvo za ovo zastrašujuće mjesto.

2. Pojavio se brod
Očigledno se dogodilo nešto po čemu ovaj trokut nije zaista poznat. Brod koji je nedavno izgubljen ponovno se magično vraćao iza vjetrova u valovima.
Pa, ovo nije šala mojim prijateljima. Na vrlo ozbiljnom napomenu, brod se ponovno pojavio misteriozno iz ničega.

3. Prvo uočeno
Kubanska obalna straža saopštila je kako su presreli neupućeni brod koji je krenuo prema ostrvu, za kojeg se pretpostavlja da je bio SS Cotopaxi, skitnica s parom koji je nestao u decembru 1925. godine i od tada je povezan s legendom Bermudskog trokuta.

Ovaj je brod prvi put uočen 16. maja, blizu ograničene vojne zone, zapadno od Havane od strane kubanske vlasti!

4. Istraga
Potpredsjednik Vijeća ministara, general Abelardo Colome, najavio je da će kubanske vlasti provesti temeljitu istragu kako bi razjasnila nestanak broda i ponovnog pojavljivanja broda.

Nakon ovog incidenta, naučnici su već uzbuđeni zbog novog uzorka istraživanja koje će provesti u tom području.

Izvor slika: worldfactsftw.com- 1 000 000 fotofrafija

 

Bermudski trokut (također Vražji trokutTrokut smrtiGroblje Atlantskog oceana), neslužbeni je naziv za morski trokut između BermudaFloride i otoka Portorika u Atlantskom oceanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. stoljeća. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu1492. godine opazio čudna svjetla iznad tog područja.[1] Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu oceana do sada je nestalo 8.152 ljudi. Unatoč tome što je unutar pojasa Bermudskog trokuta zabilježen niz nestanaka brodova i zrakoplova, od kojih olupine mnogih nikada nisu pronađene, službene statistike osiguravajućih društava ujedno pokazuju da na tom području ne postoji veća opasnost, nego na nekom drugom području na moru.

Pojam “Bermudski trokut” prvi je put uporabio Vincent Gaddis u veljači 1964. godine, objavivši svoj tekst “Smrtonosni Bermudski trokut” (The Deadly Bermuda Triangle) u časopisu Argosy, koji se odnosio na misterij leta 19. Poslije je, zbog velikog odjeka čitatelja, napisao knjigu o Bermudskom trokutu, a National Geographic je 22. prosinca 1967. objavio niz tekstova koji se nadovezuju na Gaddisovu knjigu.

Leslie Lieber je u kolovozu 1968. godine objavio članak “Limb nestalih brodova” (Limbo of Lost Ships), a John Wallace Specer 1969. godine knjigu pod naslovom “Limb nestalih” (Limbo of the Lost), po kojoj je dvije godine kasnije snimljen dokumentarac “Đavolji trokut” (The Devil’s Triangle). M. K. Jessup je bio prvi koji je povezao Bermudski trokut s NLO-ima u knjizi “Slučaj za NLO” (The Case for the UFO).

Charles Berlitz je, nakon podrobnog proučavanja službenih izvještaja Mornaričkog odbora za istraživanje nestanaka mornaričkih aviona u 1945. godini, objavio bestseler “Bermudski trokut” (The Bermuda Triangle) (1974.). Godinu dana kasnije skeptik Larry Kusche izdao je knjigu “Misterij Bermudskog trokuta – razjašnjenje” (The Bermuda Triangle Mystery – Solved) kojom je nastojao opovrgnuti Berlitzove tvrdnje.

Premda je na području Bermudskog trokuta bilo zabilježenih nestanaka brodova još od početka 19. stoljeća (USS InsurgentUSS PickeringRosalieMary Celeste itd.), jedan od prvih nestanaka u novom dobu zabilježen je 1918. godine kada je u ožujku nestao USS Cyclops, jedan od najvećih brodova tog doba. Brod je bio 154 metra dug i težak 14.500 tona, a nestao je na putu s Barbadosa prema Norfolku.

Jedan od najvećih misterioznih nestanaka dogodio se u prosincu 1945. godine kada je let broj 19, pet najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avengers 14 članova posade, nestalo na tom području. Vođa leta bio je poručnik Charles C. Taylor. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.

Godine 1948. nestaje DC-3 s 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster s 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po službenim podatcima dogodio se 1963. godine kada je nestao tanker Marine Sulphur Queen s 39 osoba.

U proteklih 60 godina, na tom su području također nestali: avion Star Tiger 1948., Britanski transporter York 1952., mornarički Super Constellationa 1954., amfibijski patrolni bombarder Martin Marlin 1956., civilni teretni zrakoplov 1966., dva Stratotankera 1963, Sting 27 1971., tanker Sylvia L. Ossa 1976. U tim nestancima živote je vjerojatno izgubilo više od 200 ljudi.