Baka i plavuša kod ljekara :D :D :D

Doživio Mujo stotu, dolazi lokalna televizija da naprave intervju sa Mujom. Postave svu potrebnu opremu i pita novinarka Muju: – Pa dobro, gospodine Mujo, recite nam kako ste uspjeli doživjeti toliku starost?? a čuli smo da ste imali ženu Fatu stariju od vas 20 godina. Mujo se malo nakašlje i važno odgovori: -E dijete moje, nikad se u životu nisam naljutio, nikad nisam popio ni kap alkohola, nikad nisam pušio cigarete i radio takve stvari. Odjednom se s tavana začuje strašna buka i vika, neko hoda amo tamo, baca stvari i psuje. -Novinarka se uplaši i upita Muju što se to događa. Mujo je sjetno pogleda i mirno odgovori: -Dijete drago, nije to ništa, ne moraš se bojati. To je moja Fata, uvijek kad je pijana ovako se dere i galami jer ne može naći cigarete.

Učiteljica sa djecom razgovara o tome šta se sve može staviti u usta, misleći na voće. Javljaju se učenici i počinju da nabrajaju: Mala Marica kaže: -jabuka Mali Ivica kaže: -sladoled Mali Momo kaže: -čokolada Mali Omer kaže: -jagoda Na red dolazi i mali Muj’ca -Luster učiteljice kaže Muj’ca Učiteljica iznenađeno: -Kako bolan Muj’ce luster?? -Učiteljice,sinoć ja odem da spavam i čujem moj babo Mujo kaže mojoj mami Fati: -UGASI TAJ LUSTER DA TI GA STAVIM U USTA.

 

Dolazi Mujo u policijsku stanicu, lagano se ljulja, nesiguran na nogama i dolazi do dežurnog policajca. Unese mu se u lice i promrmrlja: – Jarane, ja bi prijavio nestanak … Policajac se odmakne i zbunjeno ga upita: – Što vam je nestalo? Mujo se i dalje ljulja i jedva izgovori: – Moja žena … Fata … Policajac se uozbilji, uzme blok i krene zapisivati: – Doobro …. recite, kad je nestala ta Fata? Mujo mu lagan kaže: – Prije deset dana … Policajac ga zgranuto upita: – Pa dobro čovječe, žena vam je nestala pred deset dana, a vi tek sad prijavljujete? Pa gdje ste do sad bili? Mujo se nasmije i kaže: – Pa slavio s jaranima u kafani…

Sjedi zeko ispod drveća u hladovini. ciagara u ustima, piva otvorena pored njega. Nailaze krave, pa će jedna krava zeki: -Ma, kako te nije sramota, tako mali a već pušiš i piješ!!! Zeko mrtav hladan joj odgovori: -Ma, ko si ti da mi to kažeš, pogledajte sebe!!! Krava će iznenađeno: -A, šta to nama fali?? -Kako šta, pa pogledajte kolike ste, a još grudnjak ne nosite.