Auuu, izgleda pravo ga je naljutila!!! :D :D

Doživjeli Amerikanac, Rus, i Bosanac brodolom, te se nađu se na pustom otoku. –  Pecajući ribu, ulove zlatnu ribicu. Kaže njima zlatna ribica: ‘Pustite me i ispunit ću vam 3 želje!’  Pristanu oni, pa ribica upita Amerikanca: ‘Koja je tvoja želja?’ Kaže Amerikanac: ‘Pa da nestanem odavde i da se vratim svojoj kući. Ribica napravi čaroliju i Amerikanac nestane. Pita Rusa: ‘Koja je tvoja želja?’ Kaže Rus: ‘Da nestanem odvde i da se vratim svojoj kući’  Ribica napravi čaroliju i Rus nestane. I na kraju kaže Bosancu: ‘Ajde da još tebi ispunim želju, pa smo onda svi slobodni’ Kaže Bosanac: ‘De bolan, vrati mi onu dvojicu nazad, kako ću ja sad ovdje biti sam!!’

 

Nakon predivne večere uz sveće i boce dobrog vina, supruga odvede muža u spavaću sobu. Polegnuvši ga na krevet, namigne i nežno šapne: – Dragi, jesi li vidio kako izgleda zgužvanih 10 eura? – Ne, nisam… Polako i ritmično njišući kukovima otkopča tri gornja dugmeta svoje bluze i između grudi izvadi zgužvanih 10 eura. On se nasmeši i uzme novčanicu. – Dragi, jesi li vidio zgužvanih 50 eura? – Uuuh… ne, nisam! Ona se opet nasmeši, zadigne suknju i između nogu iz gaćica izvuče zgužvanih 50 eura. Muž se počne znojiti, puls i disanje se ubrzaju. U očekivanju novog pitanja, nestrpljivo uzme novčanicu. – A sada mi reci, jesi li vidio zgužvanih 20 hiljada eura? – Neee, nisam! – vikne napaljeno. – Onda pogledaj u garažu!

 

Mujo i Haso dva jarana sjede i pomalo kukaju na život, žene. Kaže Mujo Hasi: -Znaš jarane, već mi je moja Fata dosadila, ihh da je kako zamijeniti. Haso nije ni on baš zadovoljan sa svojom Mersihom pa upita Muju: -Kako bolan misliš zamijeniti? -Pa vako, ja konto možda da nađem kak’u studenticu?? Haso će: -Ihh. pa bar ti je to lako, upiši Fatu na fakultet!!!

 

Manji avion prevozio luđake iz jeden ludnice u drugu. Izgubio se avion na radaru i dalo se u potragu za nestalim avionom. Poslije nekoliko sati, nađoše olupinu aviona i jednog preživjelog luđaka, ostali zajedno sa posadom nažalost nisu preživjeli. Smjeste luđaka u bolnicu i kad se malo oporavio, ispituju ga šta se desilo, pa ga pitaju:
-Šta se desilo?, šta je radila posada?? Luđak: -hrk, hrk, zzzzz… Aha znači spavali su, a šta su radili ostali putnici???
Luđak i pogleda pa će opet: -hrkk,hrkk, zzzz… Aha znači i oni spavali, a šta si onda ti radio??? Luđak će malo veselije:
-Brrrrrrmm, brmmmmmmmmm…